«Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αποτελεί για την Ελλάδα τη βάση της επιχειρηματικότητας, είναι βασικός μοχλός δημιουργίας θέσεων απασχόλησης
και ταυτόχρονα μια πηγή καινοτομίας. Η Λάρισα φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση.

Δεν είναι τυχαίο ότι και από το ευρωπαϊκό συμβούλιο χαρακτηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως η ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στο νομό της Λάρισας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούσαν πάντα την πλειοψηφία και είναι αυτές που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα στα χρόνια των μνημονίων.

Δυστυχώς πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μείωσαν την λειτουργία τους ή και αναγκάστηκαν και να την διακόψουν κατά την δεκαετία που μας πέρασε. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, είναι ανάγκη επιτακτική να δώσουμε ώθηση στις υπάρχουσες επιχειρήσεις αλλά και να ενθαρρύνουμε την δημιουργία νέων».

Τα παραπάνω σημείωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου απευθυνόμενη στα μέλη του ΣΘΕΒ, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας για την παρουσίαση της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Access2Markets», που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του EUROPE DIRECT Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Η διεθνοποίηση, το άνοιγμα στις ξένες αγορές, η εξωστρέφεια με λίγα λόγια, είναι εκ των ων ουκ άνευ για την βιωσιμότητα και την άνθιση των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων.

Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις ΜΜΕ μας για να στραφούν προς τις διεθνείς αγορές και φυσικά είναι απαραίτητο να άρουμε τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους για διεθνοποίηση.

Και όταν λέμε διεθνοποίηση σίγουρα δεν εννοούμε μόνο τις εξαγωγές, αν και είναι αλήθεια πως οι εξαγωγές είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό, αλλά η διεθνοποίηση μπορεί να αναφέρεται και σε άλλες δράσεις, όπως οι διεθνείς συνεργασίες, η συμμετοχή σε διάφορα διεθνή δίκτυα, η συνεργασία για ανάπτυξη καινοτομιών και έρευνας, οι στρατηγικές συμμαχίες με επιχειρήσεις άλλων χωρών.

Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί τόσο με την εξατομικευμένη υποστήριξη μιας επιχείρησης αλλά και με την ολιστική υποστήριξη ενός ολόκληρου κλάδου που παρουσιάζει άνθιση σε μια συγκεκριμένη περιοχή (πχ αγροδιατροφικός κλάδος στη Λάρισα, ή πιο συγκεκριμένα η γαλακτοκομία)», σημείωσε η Λαρισαία βουλευτής.

«Το 2021 δεν πρέπει να μείνει στη μνήμη μας ως η χρονιά της πανδημίας. Οι επιχειρήσεις πρέπει να εκμεταλλευτούν όποια δυνατότητα τους δίνεται για
ανάκαμψη, τόσο δική τους όσο και της γενικότερης εθνικής οικονομίας. Η ΕΕ μέσα από διάφορα προγράμματα όπως το SURE, τα προγράμματα ΕΣΠΑ αλλά και μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και τώρα το "Access2Markets", εστιάζει στην παροχή εργαλείων που στηρίξουν τις ΜΜΕ τόσο οικονομικά όσο και οργανωτικά.

Απευθύνω πρόσκληση σε όλες τις ντόπιες επιχειρήσεις να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με την πλατφόρμα ώστε από πρώτο χέρι να διαπιστώσουν τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει και προσωπικά δεσμεύομαι ότι από τη θέση μου θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια επιχειρηματική του νομού», κατέληξε στην παρέμβαση της η κα Μπίζιου.