Συνάντηση εργασίας με το Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, πραγματοποίησε η βουλευτής του νομού Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα της συζήτησης η μοναδική συλλογή της Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Πρόκειται για μια ανεκτίμητη συλλογή έργων τέχνης που καλύπτει μια μεγάλη χρονολογικά περίοδο της Νεοελληνικής ζωγραφικής αποτυπώνοντας τόσο τη διαδρομή της τέχνης μέσα στο χρόνο αυτό, όσο και της ελληνικής κοινωνίας.

Ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη και σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της τέχνης.

Η ανάδειξη της παραδοσιακής κληρονομιάς τεχνών όπως η χειροτεχνεία, η υφαντική, η αργυροχρυσοχοΐα και η μεταλλουργία και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την προβολή και προώθησή τους, απασχόλησε τη συζήτηση.

Η λαϊκή μας παράδοση αποτελεί ακόμη και σήμερα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας και με κατάλληλες δράσεις μπορεί να καταστεί μοχλός ανάπτυξης και αναζωογόνησης των τοπικών κοινωνιών.

Οι παραδοσιακές μας τέχνες είναι συνυφασμένες με την πολιτιστική μας ταυτότητα και με την ενίσχυση των συλλόγων που τις προάγουν.

Με την κατάλληλη εκμετάλλευση των σύγχρονων τεχνολογιών μπορούμε και να τις διαφυλάξουμε και να τις καταστήσουμε εργαλεία ανάπτυξης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο πολιτισμός είναι ταυτόσημος με την Ελλάδα και για την κυβέρνηση της ΝΔ η ανάδειξη κάθε πτυχής του αποτελεί προτεραιότητα.

Με συγκροτημένο και βιώσιμο σχεδιασμό συντηρούμε, αναδεικνύουμε και προστατεύουμε το πολιτιστικό μας απόθεμα και το αξιοποιούμε ως εργαλείο
προόδου και εξωστρέφειας, διασυνδέοντάς το με παραγωγικούς κλάδους όπως ο τουρισμός.

Ο νομός της Λάρισας διακρίνεται για την ιστορική του κληρονομιά και την πλούσια παράδοσή του στις τέχνες και τον πολιτισμό και με στοχευμένες παρεμβάσεις μπορεί να καταστεί πόλος έλξης για τους τουρίστες του πολιτισμού.

Για όλες αυτές τις δράσεις συζήτησα με τον κ. Γιατρομανωλάκη, τον οποίο και ευχαριστώ για τη συνεργασία. Κύριο μέλημα μου αποτελεί η ανάδειξη της
πολιτιστικής ταυτότητας του νομού της Λάρισας».