«Η χορήγηση προκαταβολής έναντι της μελλοντικής σύνταξης είναι μια πράξη σεβασμού προς τους πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους όσους εμπλέκονται στην διαδικασία απονομής των συντάξεων».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κα Στέλλα Μπίζιου, στηρίζοντας τις αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 θα είναι σε λειτουργία ηπλατφόρμαγια τηνΨηφιακή Αίτηση Χορήγησης Προκαταβολής Σύνταξης. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr, και συγκεκριμένα μέσω του συνδέσμου prokatavoli.syntaxeis.gov.gr, καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr).

«Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα δώσει λύσει στον γόρδιο δεσμό του ασφαλιστικού και το Υπουργείο Εργασίας προχωρά σε ρυθμίσεις που θα επισπεύσουν την απονομή των εκκρεμών συντάξεων.

Ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης έχει ήδη ορίσει projectmanager στον ΕΦΚΑ, προκειμένου να συντονίσει το έργο της απομείωσης των εκκρεμοτήτων, ενώ έχει προαναγγελθεί και η αξιοποίηση υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα για την επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων.

Όποιος στέκεται επικριτικά απέναντι στις κινήσεις αυτές του Υπουργείου, που μόνο στόχο έχουν την ανακούφιση των χιλιάδων εν αναμονή συνταξιούχων, μάλλον δεν επιθυμεί την επίλυση του προβλήματος αλλά επενδύει στην αγανάκτηση και την αναταραχή προκειμένου να εξυπηρετήσει τις μικροπολιτικές του. Ας απολογηθεί γι’ αυτό σε αυτούς που είναι χωρίς σύνταξη», δήλωσε η κα Μπίζιου.

(*) φωτογραφία αρχείου