«Η 19η Μαΐου είναι Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.  354.000  Έλληνες του Πόντου εκτοπίστηκαν, εξοντώθηκαν και αφανίστηκαν από του εθνικιστές Νεότουρκους της Οθωμανικής  αυτοκρατορίας.

Σήμερα τιμούμε τους αδελφούς μας που έπεσαν θύματα της τυφλής βίας του εθνικισμού και του μίσους.  Όσο υπάρχουν Έλληνες θα παραμένει ζωντανή η
μνήμη του θυμάτων του  Ποντιακού  Ελληνισμού». 

Τα παραπάνω σημείωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, με αφορμή την πραγματοποίηση εκδήλωσης από το Σύλλογο Ποντίων Λάρισας, προς τιμήν των 353.000 θυμάτων Ελλήνων του Πόντου. 

«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα επαναφέρουμε στη μνήμη μας το ειδεχθές έγκλημα. Η ιστορία δεν παραγράφεται, είναι πάντα παρούσα και μας διδάσκει. Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και η Τουρκία οφείλει να αναλάβει την ευθύνη του παρελθόντος της. 

Είναι  καθήκον μας, εθνικό και ιστορικό, να συνεχίσουμε τον αγώνα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την παγκόσμια κοινότητα. Μόνο έτσι θα αποτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων εγκλημάτων. 

Τιμούμε τους Ελληνοπόντιους αδελφούς μας, θύματα του τουρκικού εθνικισμού, υποσχόμενοι ότι  θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την δικαίωσή τους», κατέληξε η κα Μπίζιου.