«Η πανδημία είναι ακόμη εδώ και σε περιοχές με ποσοστά εμβολιασμού κάτω από το μέσο όρο, η ανησυχία για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας  κορυφώνεται. Η αυστηρή τήρηση των προστατευτικών μέτρων είναι επιτακτική και ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη για εμβολιασμό».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο.

«Τα θέματα που απασχολούν την ιατρική κοινότητα Λάρισας είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, ο οποίος μου ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συνεργασίας ιδιωτικού και κρατικού τομέα, προκειμένου περισσότεροι συμπολίτες μας να αναγνωρίσουν και να αντιληφθούν τα οφέλη του εμβολιασμού. 

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας ανέδειξε και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους επιστήμονες της υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η επιστημονική κοινότητα είναι έντονα προβληματισμένη από το γεγονός πως ασθενείς που νοσούν με covid 19 αρνούνται να δεχτούν  συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις ή ακόμη και νοσοκομειακή περίθαλψη, ακόμη και όταν η κατάσταση της υγείας τους είναι επιβαρυμένη.

Δεν λείπουν και τα περιστατικά αρνητών και αντιεμβολιαστών που έχουν στραφεί ακόμη και νομικά κατά γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι ευλόγως ζητούν την διερεύνηση της δυνατότητας εφαρμογής του ακαταδίωκτου και σε αυτούς.

Το υπουργείο Υγείας έχει φροντίσει για την ενδυνάμωση του συστήματος υγείας στην πόλη μας, με την ενίσχυση των επαγγελματιών υγείας με νέο προσωπικό, στοχεύοντας τόσο για την προστασία των ιδίων από την εξουθένωση, όσο και  στην αποτελεσματικότερη περίθαλψη των ασθενών.

Αυτή τη στιγμή όμως η προτεραιότητά μας είναι ο εμβολιασμός. Αυτό μου επεσήμανε σε όλους τους τόνους και ο κ. Γιαννακόπουλος. Η επιδημιολογκή  εικόνα της πόλης δεν είναι καλή, τα κρούσματα ήδη έχουν ανέβει σε επίπεδα πολύ υψηλά, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνουν.

Ο εμβολιασμός είναι το αποτελεσματικότερο όπλο προστασίας που διαθέτουμε. Ας μη ξεχνάμε ότι το 87% με 90% στις ΜΕΘ της χώρας προέρχεται από ανεμβολίαστους, ενώ μόλις το 10% προέρχεται από εμβολιασμένους. Η προστασία μας και η προστασία των συνανθρώπων μας είναι στο χέρι μας. Ας ενεργήσουμε με υπευθυνότητα», τόνισε η κα Μπίζιου.