Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου στο πλαίσιο των επαφών της με υπουργούς της κυβέρνησης για την προώθηση των θεμάτων που αναδεικνύονται στο νομό της Λάρισας.

Τα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης για τα υφιστάμενα φωτοβολταϊκά πάρκα, η αύξηση της τιμής του ρεύματος στις επιχειρήσεις και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί καθώς και οι αιτήσεις που κατατίθενται για τη δημιουργία νέων μικρών, φωτοβολταϊκών έργων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος του νομού Λάρισας χωρίς να υποβαθμίζεται το φυσικό περιβάλλον.

Θέλουμε τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού μέσα σε ένα περιβάλλον υγιές, προστατευμένο και με αισθητική. Η βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει την συνεργασία των δυο αυτών μεγεθών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τον φίλο υπουργό για την αποδοχή της πρόσκλησης μου και για την ουσιαστική κουβέντα που είχαμε. Τόσο το περιβάλλον όσο και η ενέργεια αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας.

Θέλουμε η «πράσινη οικονομία» να είναι αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της χώρας.

Συζητήσαμε με τον υπουργό για το υψηλό κόστος ενέργειας στη χώρα μας, σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες και για τον σχεδιασμό του υπουργείου προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητατων επιχειρήσεωνκαι ειδικά της μεταποίησης.

Οι λύσεις που εξετάζονται είναι το μειωμένο ΕΤΜΕΑΡ για επιχειρήσεις μεταποίησης προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, η μείωση των τελών χρήσης δικτύου για επιχειρήσεις υψηλής τάσης και προκήρυξη ειδικού προγράμματος «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις.

Η απεξάρτηση της οικονομίας από το λιγνίτη προχωρά με ταχείς ρυθμούς και προβλέπεται ότι οι σχετικοί στόχοι θα έχουν επιτευχθεί νωρίτερα από το 2030.

Το περιβάλλον και η κλιματική ουδετερότητα αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με σκληρή δουλειά και σχέδιο δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την πραγματική μετάβαση της πατρίδας μας σε μια νέα εποχή».