Σε διαμαρτυρία προχώρησε σήμερα η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας προκειμένου να ζητήσει την πραγματική αναβάθμιση του Γ.Ν.Λ. και την ανάδειξή του σε Γενικό Νοσοκομείο που θα προσφέρει υψηλού επιστημονικού και ποιοτικού επιπέδου δωρεάν περίθαλψη σε όλους.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Αθ. Αθανασιάδης, στάθηκε στην υποστελέχωση του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι “χρειάζεται μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θεσεων”.

Παράλληλα ζήτησε και ένα καινούργιο οργανόγραμμα για το νοσοκομείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της πόλης.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΕΙΝΚΥΛ Γ. Γκαμπράνης, δήλωσε, “το ΕΣΥ άντεξε μέχρι έως ένα σημείο. Δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξει παραπέρα, αν αναλογιστούμε και την κόπωση που έχει υποστεί το προσωπικό. Ειδικά μια μερίδα ειδεικευόμενων γιατρών που στελεχώνουν το εμβολιαστικό κέντρο με 6 γραμμές, κληθήκανε να πάνε και σε σπίτια για κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Δεν ξέρω πού ακούστηκε δευτεροβάθμια περίθαλψη, εκπαιδευόμενοι γιατροί να πάνε στα σπίτια με ομάδες για να κάνουν εμβόλια. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σύστημα με ειδικούς γιατρούς, ένα σύστημα που θα παρέχει ασφάλεια, αυτό που θα γίνεται στο σπίτι, κι αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν και τον ιδιωτικό τομέα που είναι ειδικοί για αυτή τη δουλειά”.

Τη στήριξη του στην κοινοτοποίηση της Ε.Ι.Ν.ΚΥ.Λ. εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί, καθώς είναι αποκλειστικά δική της η ευθύνη για τα μέτρα προστασίας, όπως είπε, και πολύ περισσότερο να σταματήσει κάθε προσπάθεια να υπάρχει αρνητική αλλαγή σε χώρο δουλειάς στα εργασιακά δικαιώματα. Σε ό,τι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο, ο κ. Σκόκας επισήμανε ότι “δε θα δεχθούμε κανένα κλείσιμο του νοσοκομείου αλλά ούτε την υποβάθμισή του”.

ertnews.gr