Η εφαρμογή του νόμου του Κλεισθένη φέρνει νέα δεδομένα και δυνατότητες και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και μία νέα διαδικασία που ξεκινά για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας Λαρισαίων με περισσότερα άτομα, ενώ οι εξελίξεις οριστικοποιούνται μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.
Προφανώς και δεν πρόκειται για μία διαδικασία νέων προσλήψεων αλλά επαναφορά μελών της Υπηρεσίας που είχαν μεταφερθεί για να εργαστούν σε Καταστήματα Κράτησης και τα οποία έχουν το δικαίωμα με μια απλή αίτηση να επιστρέψουν και πάλι στα καθήκοντα του δημοτικού αστυνόμου.

«Αυτή τη στιγμή η Δημοτική Αστυνομία Λάρισας έχει 19 άτομα στη διάθεσή της και μπορούν να προκύψουν ακόμη και 13 επιπλέον θέσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων, Παναγιώτης Νταής. Μάλιστα αναφέρει ότι το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο και δεν αποκλείεται αυτές οι θέσεις να καλυφθούν άμεσα.
Βέβαια, η ενίσχυση της Υπηρεσίας δίνει περισσότερες δυνατότητες, όπως σημειώνει και ο κ. Νταής, συμπληρώνοντας ότι δεν αποκλείεται και η επέκταση του ωραρίου δραστηριοποίησης της Υπηρεσίας ακόμη και περισσότερες βραδινές ώρες. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα και με το σχετικό πρόγραμμα, δημοτικοί αστυνόμοι δεν δραστηριοποιούνται μετά τις 10 το βράδυ τις καθημερινές, ενώ δεν υπάρχει διαθεσιμότητα για τα Σάββατα...

«Αυτά, με την ενίσχυση της Υπηρεσίας μπορούν να διαμορφωθούν αναλόγως και με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν» είναι το σχόλιο από την πλευρά του αντιδημάρχου Λαρισαίων, κάτι όμως που θα ξεκαθαρίσει μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ και οι ανάγκες που καταγράφονται είναι αυξημένες, εξαιτίας και των έργων που τελούνται στο κέντρο της πόλης.

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)