«Εχουμε ένα καθαρό διάδρομο δεκαετίας τουλάχιστον μπροστά μας, όπου έχουμε υποχρέωση να εκμεταλλευτούμε και τα εργαλεία που έχουμε και τη θετική συγκυρία, στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, προκειμένου να μην επιστρέψουμε στις εποχές των μνημονίων, αλλά αντιθέτως, να οικοδομήσουμε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθης Γιαννακίδης, μιλώντας σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Λάρισας για τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα
Οι δράσεις αυτές αφορούσαν ειδικότερα την «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» και την «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας, Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση». Οι δύο συγκεκριμένες δράσεις, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννακίδης έχουν προϋπολογισμό 460 εκ. ευρώ και αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα μας έχει επιτύχει υψηλή απορρόφηση στα ευρωπαϊκά κονδυλία και υπογράμμισε παράλληλα ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαπραγματευση για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ (2021-2027). Το βάρος μάλιστα για την ανάπτυξη θα δοθεί στην καινοτομία και την ψηφιακή σύγκληση.

ert.gr