Νέα διάσταση στις αποφάσεις του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας Νίκου Ντίτορα δίνει η παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη με την οποία ακυρώνεται η απόφαση της καρατόμησης του πρώην γ.γ. της Αποκεντρωμένης Ηλία Τσέλιγκα από τη θέση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Δασών. 

Πρόκειται για την απόφαση με την οποία ο κ. Ντίτορας καθαίρεσε τον κ. Τσέλιγκα, όχι από τη θέση του γενικού γραμματέα αλλά από την προηγούμενη θέση που κατείχε, αυτή του γενικού διευθυντή Δασών. Απόφαση - και εδώ έγκειται το παράδοξο - που ελήφθη ετεροχρονισμένα από τον κ. Ντίτορα, ενώ δηλαδή ο κ. Τσέλιγκας είχε ήδη συνταξιοδοτηθεί, με το ΥΠΕΣ να παρεμβαίνει προκειμένου να ξεκαθαρισθούν οι υπόνοιες ότι η απόφαση είχε μεροληπτικό χαρακτήρα. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως σημειώνεται στην πολυσέλιδη απόφαση Σκουρλέτη που εκδόθηκε στις 28 Αυγούστου ‘17, αναγνωρίζει πως ο κ. Ντίτορας «όφειλε να απέχει» εφόσον «η ικανοποίηση προσωπικού συμφέροντος συνδέεται με την έκβαση της υπόθεσης», αλλά κυρίως επειδή ο κ. Ντίτορας για την ίδια υπόθεση έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και ενώ «εκκρεμεί η έκδοση απόφασης».

Βαγγέλης Κακάρας (Ελευθερία)