Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη πολιτική στο χώρο της υγείας, με αιχμή το ζήτημα της πανδημίας άσκησαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Βασίλης Ζωγράφος, και ο συντονιστής του τομέα υγείας, Γ. Καριπίδης, τόνισαν μεταξύ άλλων, πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα με τον κορωνοιό είναι κρίσιμη και σημείωσαν: «Η ευθύνη δεν ανήκει στους πολίτες, αλλά στην κυβέρνηση. Τον τελευταίο μήνα είχαμε στη χώρα το 50% των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Το ανησυχητικό είναι η εξάπλωση τού ιού σε κλειστές δομές, οίκους ευγηρίας και δομές μεταναστών, με συνέπεια η επιβάρυνση τού Εθνικού Συστήματος Υγείας να είναι τούτες τις μέρες πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που είχαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων, παρά τις μεγαλοστομίες της πρώτης περιόδου από την μεριά της κυβέρνησης.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα πέτυχε μόνο να δίνει απλόχερα χρήματα για την διαφήμιση του κυβερνητικού έργου, καθώς και να εξασφαλίζει την σιωπή τους, αντί να εξοικονομεί δαπάνες για το σύστημα Υγείας»

Όπως τόνισαν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά:

- Tην άμεση πρόσληψη 15.000 εργαζομένων στο ΕΣΥ, με μόνιμες εργασιακές σχέσεις και με υπολογισμένο ετήσιο κόστος περίπου 250.000.000 ευρώ.

- Την ένταξη του νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ήρθε η ώρα να αναγνωριστεί η προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού, το οφείλουμε όλοι μας σε αυτούς που κρατούν όρθια τα νοσοκομεία μας.

- Τη στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο κ. Καριπίδης αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση των δυο νοσοκομείων της πόλης και τόνισε: «Δεν υπάρχει χώρος για πειράματα ΣΔΙΤ, ούτε για αλλαγή εργασιακών σχέσεων, που εκ των πραγμάτων καταλήγουν σε βάρος του κοινωνικού προϋπολογισμού. Ζητάμε την ενίσχυση της αυτόνομης λειτουργίας των ΤΕΠ και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας.

Θα στηρίξουμε τη λειτουργία του Κουτλιμπάνειου Νοσοκομείου, που τόσα πολλά πέρασε χωρίς Διοίκηση και στόχους. Ζητάμε από την διοίκηση των Νοσοκομείων τον έλεγχο και την εφαρμογή της λίστας χειρουργείου.

Στηρίζουμε την υπάρχουσα αναλογία εφημεριών ανάμεσα στα δύο Νοσοκομεία 1:1. Η υπονόμευση αυτής της σχέσης θα οδηγήσει αναπόδραστα στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου».

ert.gr