Η Ανώτερη Σχολή Χορού και η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου με χαρά υποδέχονται τον κύριο Γκες Μίχωφ, καλλιτεχνικό διευθυντή της Σχολής από το 1990 έως το 2017, για την πραγματοποίηση σεμιναρίου κλασικού χορού  από 23 έως και 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας υποψηφίων για τις Ανώτερες Σχολές Χορού, σπουδαστών Ανώτερης Σχολής Χορού και μαθητών Φυτωρίου Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η μεταλαμπάδευση στους νεότερους της πολύτιμης γνώσης, της πολύχρονης εμπειρίας, του πάθους για την τέχνη του χορού  του κυρίου Μίχωφ,  ώστε κι εκείνοι να την υπηρετήσουν με έμπνευση και αφοσίωση.

Ο Γκες Μίχωφ γεννήθηκε στη Βουλγαρία. Σπούδασε κλασικό χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Σόφιας με τις σπουδαίες δασκάλες Βαλτατσέεβα, Μπαλάμπινα, Κομίσνικωφ. 

Στη συνέχεια, αποφοίτησε από την Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας. Μετεκπαιδεύτηκε στη  Βέρνη στο σύγχρονο χορό και στη τζαζ με δασκάλους τους Aλέν Μπερνάρ και Μίσα Μπεργκέζε. Στο Μπαλέτο Arabesque της Σόφιας υπήρξε πρώτος σολίστ.

Το 1983 ξεκίνησε την εκπαιδευτική του καριέρα στην Ελλάδα. Από το 1990 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και από το 1997-2017 και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Δήμου Λαρισαίων.

Το 1997 δημιούργησε το Θεσσαλικό Μπαλέτο  με στόχο την αναβίωση του κλασικού ρεπερτορίου, καθώς και τη δημιουργία πρωτότυπων καλλιτεχνικών παραγωγών. 

Ήταν ο δάσκαλος των χορευτριών που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο 8ο  GRAND PRIX EUROVISION 1999, Λυών (Μαρία Μπούμπουλη), στο 9ο  GRAND PRIX EUROVISION 2001, Λονδίνο (Όλγα Τσιμούρτα, Τίνα Νασίκα), στο 10ο  GRAND  PRIX EUROVISION 2003, Άμστερνταμ (Ελενίνα Νικολάου) και στο  11ο  GRAND  PRIX EUROVISION 2005 (Ελεάνα Ανδρεούδη). 

Μαθητές  του έλαβαν υψηλές διακρίσεις σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς Χορού. Ενδεικτικά: Chausson d’ Or ( Παρίσι, 2011), Sicilia Barocca (2006), Διεθνής Διαγωνσιμός Χορού της Ριέτης (2004), Διεθνής Διαγωνισμός Χορού του Brno (2003), Μεσογειακός Διαγωνισμός Χορού «Μία Αρμπάτοβα» (2000),  Διεθνής Διαγωνισμός Χορού της Βάρνας και άλλοι πολλοί.

Ανέβασε πολλές,  σπουδαίες παραστάσεις κλασικού ρεπερτορίου και   δημιούργησε πρωτότυπες νεοκλασσικές χορογραφίες. 

Ενδεικτικά : Ζιζέλ -Α΄ και Β΄ Πράξη-, Μπολερό, FORTUNA, Pas de Quatre, La Vivandiere , αποσπάσματα από τα μπαλέτα Suite en Blanc,  Mπαγιαντέρα, Δον Κιχώτης, Κουρσάρος, variations και pas de deux από εμβληματικά και ιστορικά έργα κλασικού ρεπερτορίου. 

Συνεργάστηκε καλλιτεχνικά  με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Σόφιας.  Επίσης, ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της παράστασης νεοκλασικού μπαλέτου «…και η ψυχή κινείται» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών «Ιπποκράτης- Η αέναη επιστροφή».  

Πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία περιοδείες ανά το πανελλήνιο και το εξωτερικό. Το 2014 τού απονεμήθηκε το Βραβείο «Τερψιχόρη»  για τη μεγάλη του προσφορά στην τέχνη του χορού.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καθημερινά στο τηλέφωνο 2410256464  –διεύθυνση: Γεωργιάδου 53, Μύλος του Παππά, ώρες 16.00-21.00.  

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα εφαρμοσθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως ορίζονται  στο σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο. 

Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου (από σεμινάριο του 2017)