Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το δεύτερο από τα τρία σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής που στοχεύουν να συγκεράσουν τον Πολιτισμό και την Πρόληψη μέσα από την Εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα,  η Δ/νση  Α/θμιας Εκπαίδευσης  Λάρισας, δια του Γραφείου Εκπαιδευτικών Θεμάτων, σε συνεργασία με  τον Δήμο Λαρισαίων - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας Π.Ε. Λάρισας  - ΟΚΑΝΑ, διοργάνωσε εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής, στο χώρο του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.
Οι επιμορφώσεις έχουν άξονα τις περιοδικές εκθέσεις του Λαογραφικού Μουσείου και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Δ/νσης Περιφερειακής Εκπ/σης Π. & Δ. Θεσσαλίας. Απευθύνονται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας με σκοπό να αξιοποιήσουν τα ερεθίσματα που θα λάβουν, βιώνοντας τη μουσειακή εμπειρία σε συνδυασμό με τη δημιουργική έκφραση ιδεών και συναισθημάτων και να τα χρησιμοποιήσουν στην εκπαίδευση για την Πρόληψη.
Το δεύτερο σεμινάριο είχε θέμα «Φυλάκια γραμμής Μελούνας, Λάρισα 1881-1912, 31 χρόνια Μεθοριακή Πόλη». Τα σεμινάρια στηρίζει εκπαιδευτικά το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας Π.Ε. Λάρισας  - ΟΚΑΝΑ και στηρίζει υλικοτεχνικά με εκδόσεις και άλλο σχετικό υλικό το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.
Το Σεμινάριο περιελάμβανε θεωρητικό μέρος αλλά και βιωματικό.
Συγκεκριμένα:
Εισαγωγή-παρουσίαση για το αντικείμενο της περιοδικής έκθεσης από τη Δ/ντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού.
Εισήγηση για τη Δημιουργική Γραφή ως πολύτιμο εργαλείο στην εκπαίδευση από την Υπεύθυνη Σχολ. Δραστηριοτήτων Δ.Π.Ε. Λάρισας Κων/να Χατζημίχου.
Το εργαστήριο συντόνισαν οι:  Κώστας Λαμπρούλης, Σκηνοθέτης- Σεναριογράφος, Συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής στο Εργαστήρι Ζωής, Δέσποινα Μήτσιου Φιλόλογος-Εκπαιδεύτρια στο «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας  - ΟΚΑΝΑ, Αλέξανδρος Ζαμάνης, Κοινωνιολόγος- Εγκληματολόγος- Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Εκπαιδευτής στο Εργαστήρι Ζωής.