Η έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Δώρας Ζαβράκα «Σε Βλέπω» θα εγκαινιαστεί την  Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 7.30 μ.μ. στην Connectiva, (Βενιζέλου 133). 

Η Connectiva είναι ένας χώρος που συστήθηκε πριν λίγους μήνες ως χώρος συνάντησης, αναψυχής, δημιουργίας και παρουσίασης μικρών ή μεγαλύτερων δράσεων πολιτισμού, ανοιχτός σε όλους. 

Ήδη, στους πρώτους μήνες λειτουργίας του, έχει προσκαλέσει αρκετές φορές το κοινό της πόλης να συναντηθεί με αξιόλογους καλλιτέχνες και να γνωρίσει το έργο τους. 

Αυτή τη φορά υποδέχεται τη Δώρα Ζαβράκα, μια ξεχωριστή εικαστικό της πόλης και φιλοξενεί την πρώτη της ατομική της έκθεση με επιλεγμένα έργα ακουαρέλας.

Η Δώρα Ζαβράκα μέσα από τις αναζητήσεις της στον δύσκολο κόσμο της υδατογραφίας, επιλέγει να αναδείξει τα καθηλωτικά βλέμματα των ζώων σε μια σειρά έργων με τίτλο «Σε Βλέπω». 

Η δημιουργός αναπτύσσει έναν διάλογο ανάμεσα στο πινέλο και το χαρτί, με αβίαστο ρεαλισμό και τόλμη, προκαλώντας δυνατά συναισθήματα στον θεατή, εκφράζοντας τις ανησυχίες της, το χειμαρρώδες ταμπεραμέντο που τη χαρακτηρίζει, καθώς και την βαθιά της αγάπη για την τέχνης της ζωγραφικής. 

Η Δώρα Ζαβράκα γεννήθηκε στη Λάρισα. Ως μαθήτρια διακρίθηκε με το 1ο βραβείο ζωγραφικής σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ και εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Στρασβούργο της Γαλλίας. 

Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με δάσκαλο τον Βαγγέλη Δημητρέα και ενδυματολογία στην ιδιωτική σχολή Pan Sik. Έχει εργαστεί ως Textile Designer και αυτή τη στιγμή εργάζεται ως καθηγήτρια εικαστικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και η έκθεση «Σε Βλέπω» είναι η πρώτη της ατομική.