Στην τηλεδιάσκεψη με θέμα "Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας σε περιφερειακό επίπεδο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ", μετά από πρόσκληση του Υπουργού Οικονομικών κου Χρήστου Σταϊκούρα, η βουλευτής ΝΔ του νομού Λάρισας κα Στέλλα Μπίζιου δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει αυτές τις τηλεδιασκέψεις προκειμένου με τους φορείς κάθε τοπικής οικονομίας και κοινωνίας να συζητήσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας, ώστε όλοι μαζί να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω επίσης και τους τοπικούς φορείς του νομού Λάρισας και της Θεσσαλίας, το εμπορικό επιμελητήριο, το οικονομικό επιμελητήριο με τους οποίους είμαστε σε διαρκή επικοινωνία όλους τους μήνες της κρίσης και οι οποίοι εργάζονται ώστε με τις εισηγήσεις και τις προτάσεις τους να προσφέρουν λύσεις για τη στήριξη και ανακούφιση των επαγγελματικών κλάδων που εκπροσωπούν.

Αυτό που όλοι αναγνωρίζουν και είναι κοινή παραδοχή είναι το γεγονός πως παρά τις αντίξοες συνθήκες η κυβέρνηση δεν έχει κάνει εκπτώσεις στο μεταρρυθμιστικό της έργο καιέχει υλοποιήσει παρεμβάσεις με μέτρα ανακούφισης και στήριξης των επαγγελματιών και επιχειρήσεων που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας. Επιστρεπτέα προκαταβολή, αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, αναστολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, μείωση προκαταβολής φόρου, εργαλεία ρευστότητας είναι κατά γενική παραδοχή εργαλεία που έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Και οι ίδιες οι επιχειρήσεις επέδειξαν εξαιρετικά αντανακλαστικά και προσαρμόστηκαν στις ανάγκες της πανδημίας υιοθετώντας πρακτικές όπως η τηλεργασία και άλλες ψηφιακές λύσεις, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Η βάση όμως για να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της εποχής είναι η καλή συνεργασία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Το στοίχημα είναι να συνεχίσουμε την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων, όπως είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση της οικονομίας μας, αλλά και η συνέχιση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Οι τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι των επαγγελματικών κλάδων των τοπικών κοινωνιών διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην συνοχή και οικονομική σταθερότητα της κάθε περιοχής, ενώ παράλληλα είναι αυτοί που βρίσκονται πιο κοντά στις ανάγκες των ντόπιων επαγγελματιών, και έχουν τη δυνατότητα έγκαιρα να προτείνουν λύσεις στοχευμένες και δίκαιες.

Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή ιδιωτική και δημόσια επενδυτική προσπάθεια, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους και τα αναπτυξιακά προγράμματα για να πετύχουμε ένα ουσιαστικό παραγωγικό μετασχηματισμό. Έχουμε μπροστά μας το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027και με αυτούς τους πόρους μπορούμε να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς και να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας».