Ακόμα μία πνευματική εξόρμηση πραγματοποίησαν τα μέλη των Συναντήσεων Νέων του Ι.Μ.Ν.Αγ. Αχιλλίου, στην αρχή της νέας ιεραποστολικής χρονιάς.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ξεκίνησαν για τη Βόρεια Ελλάδα. Είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βραδινή Ακολουθία κατά το Αγιορείτικο τυπικό (από τις 3.30 ως 8.00 π.μ.) στην Ι.Μ.Αγ. Παντελεήμονος  Χρυσοκάστρου  Καβάλας, όπου προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας «Τριχερούσας» και λείψανο του Αγ. Παντελεήμονος.
Δεύτερος προορισμός το Πόρτο Λάγος, στη λίμνη Βιστωνίδα. Προσκύνημα στο μετόχι της Ι.Μ.Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Πρόκειται για δύο νησάκια πάνω στη λίμνη με αντίστοιχα δυο εκκλησάκια: του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Παντάνασσας. Όλοι μαγεύτηκαν από την απεραντοσύνη του υγρού στοιχείου και τα διάφορα είδη πουλιών που ζουν εκεί.

Το μεσημέρι έφτασαν στην Ξάνθη. Η παλιά πόλη, το ονομαστό παζάρι, το Ρολόι τράβηξαν την προσοχή και το ενδιαφέρον των Νέων μας. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι σε αρμονική συνύπαρξη. Οπωσδήποτε περίπατος στην παλιά πόλη της Ξάνθης με τα σοκάκια και τα παραδοσιακά σπίτια. Φαγητό και καφές σε μαγαζιά που σε μεταφέρουν πίσω στο χρόνο. Ανατολίτικες γεύσεις, πολίτικα γλυκά... Τελευταία στάση έγινε στην Ι.Μ.Παναγίας Εικοσιφοίνισσας στο Παγγαίο Όρος.

Ιστορική μονή με τη θαυματουργή αχειροποίητη εικόνα της Θεοτόκου, εμπρός στην οποία όλο το «γκρουπ» έψαλλαν συγκινημένοι τα μεγαλυνάρια από την Παράκληση. Εσπερινός. Θαυμαστό ότι πάνω στη μολυβένια σκεπή είναι φυτρωμένο ένα κυπαρισσάκι. Άκουσαν το ιστορικό και πολλά από τα θαύματα που επιτελεί η Παναγιά και επέστρεψαν με ενισχυμένες τις ελπίδες για καλύτερες μέρες. Οι ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ των ΝΕΩΝ μας συνεχίζονται στο Ναό μας κάθε Τρίτη 9-10 το βράδυ."