Εξαιρετικά κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα οποία αναζήτησαν νοσηλεία περισσότεροι από 500 ασθενείς με βαριά συμπτώματα Covid-19, μόνο μέσα σε 2 ημέρες.

Εντονότερο είναι το πρόβλημα, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, το Γενικό Νοσοκομείο αλλά και το Πανεπιστημιακό, στα οποία παρατηρείται πληρότητα 100% και στις δύο ΜΕΘ Covid, με 20 και 14 κλίνες αντίστοιχα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στην εφημερία της Παρασκευής (13/11), έγιναν 23 εισαγωγές ασθενών με Covid, ενώ ένας από αυτούς, χρειάστηκε να μεταφερθεί στα Τρίκαλα, λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ.

Στην εφημερία του Σαββάτου (14/11) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, επίσης, χρειάστηκε να διακομισθεί ασθενής στη Χαλκίδα, καθώς σε όλη τη Θεσσαλία δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ.

Η τρέχουσα εβδομάδα, όπως λένε οι γιατροί, θα είναι κρίσιμη. Η - σε υψηλά ποσοστά - πληρότητα στις ΜΕΘ αναμένεται να παραταθεί, καθώς δεν δίνονται τακτικά εξιτήρια εξαιτίας της βαρύτητας των περιστατικών και τις παρατεταμένες νοσηλείες.

Οι γιατροί κάνουν έκκληση τους πολίτες να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα του ΕΟΔΥ το επόμενο διάστημα, ώστε να βγει σύντομα η χώρα μας, απ' αυτή την τραγική κατάσταση που έχει προκαλέσει η πανδημία Covid στη δημόσια Υγεία.

iatropedia.gr