Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού & Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος σε συνέντευξη τύπου, «το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, θα είναι το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας που θα εξυπηρετεί ασθενείς με μεσογειακή αναιμία και αιματολογικά προβλήματα», ανακοινώνοντας την έλευση και λειτουργία του νέου μαγνητικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Ο κ. Νάνος αναφέρθηκε στην πολυετή πορεία, η οποία απαιτήθηκε για να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, ενώ έκανε ειδική μνεία στις πρόσθετες λειτουργίες που διαθέτει το συγκεκριμένο μηχάνημα όπως η αναίμακτη μέτρηση σιδήρου σε ήπαρ και καρδιά.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, το οποίο μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη μέτρηση, ενώ με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετηθούν συμπολίτες με Μεσογειακή Αναιμία και πάσχοντες από αιματολογικά προβλήματα. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται μόνο σε δύο ιδιωτικά κέντρα ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη», τόνισε ο κ. Νάνος, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα και στην ένταξη δύο ακόμη έργων που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης υπέγραψε τη σχετική απόφαση, όπως εξήγησε ο διοικητής των δύο νοσοκομείων και έτσι θα διατεθούν κονδύλια 515 χιλιάδων ευρώ για την αναβάθμιση των χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς επίσης και 376 χιλιάδες ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) που λειτουργούν στο Νοσοκομείο.