Σε δίκη παραπέμπονται αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρο Λάρισας που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις έξω από τα δικαστήρια ενάντια στους πλειστηριασμούς, τον περασμένο χειμώνα. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές.
Στην ανακοίνωσή τους ζητούν να σταματήσουν οι διώξεις κατά όσων διαδηλώνουν ενάντια στους πλειστηριασμούς και να «αθωωθούν οι 7 αδίκως κατηγορούμενοι».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων που έκανε παλιότερα, έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, ενάντια στους πλειστηριασμούς εργατικών-λαϊκών κατοικιών και τις κατασχέσεις, για να ψηφιστεί νόμος που θα τις προστατεύει.
Προκειμένου να κάμψει τις εργατικές – λαϊκές αντιδράσεις του ΕΚΝΛ και άλλων φορέων, ενάντια στην αρπαγή των σπιτιών και της περιουσίας χιλιάδων εργατικών-λαϊκών οικογενειών, με βάση τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ποινικοποίηση αυτών των κινητοποιήσεων, παραπέμπονται την Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2018,, ημέρα της πανεργατικής απεργίας, από την εισαγγελία πρωτοδικών Λάρισας, σε δίκη ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας Τάσος Tσιαπλές, ο Άγγελος Σίμος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και άλλοι 5 διαδηλωτές που συμμετείχαν στις ειρηνικές συγκεντρώσεις έξω από τα δικαστήρια, χωρίς να συμβεί απολύτως κανένα πρόβλημα και επομένως με ανυπόστατες κατηγορίες.
Είναι προφανές ότι ο σκοπός της είναι να τιμωρήσει το ΕΚΝΛ και όσους αντιδρούν στην αντιλαική πολιτική της, να εκφοβίσει τον κόσμο, ώστε να μην αντιδρά στην αρπαγή των σπιτιών του και της περιουσίας του.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, δεν πρόκειται να σταματήσει τους αγώνες του για την υπεράσπιση του δίκιου του εργαζόμενου λαού, που υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, επιβάλουν άγρια φοροληστεία στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαικά στρώματα και τώρα αρπάζουν τα σπίτια και το βιός του εργαζόμενου λαού, για τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και γενικότερα των καπιταλιστών.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει:
Να αθωωθούν οι 7 αδίκως κατηγορούμενοι στο δικαστήριο της Τετάρτης 28/11 και να σταματήσουν όλες οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων.
Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί εργατικών-λαικών κατοικιών, λαικών καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς αυτοαπασχολούμενων.
Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία κάθε εργατικής-λαϊκής οικογένειας."