Με επίκεντρο τη Λάρισα, μία μεγάλη ποιητική συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 27 Αυγούστου και στους 4 θεσσαλικούς νομούς.

Μια συνάντηση στην οποία θα πάρουν μέρος 73 Έλληνες ποιητές, 11 ξένοι, 3 μουσικοί και 18 εικαστικοί.

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας ανέφερε τα εξής:

"Είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον, να διαπιστώνουμε ότι θεσμοί όπως το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, μεγαλώνουν, θεριεύουν, ανοίγουν φτερά, χαίρουν εκτίμησης σε λογοτεχνικούς και όχι μόνο κύκλους, της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ουσιαστικά καθιστούν τη Λάρισα ως την πρωτεύουσα του πολιτισμού, το κέντρο της ποίησης στην Ελλάδα.  

Σε αυτούς του δύσκολους και παράξενους καιρούς που ζούμε, όπου ο κόσμος ασφυκτιά από περιορισμούς και κυριαρχεί το απρόσωπο ίντερνετ, η δημιουργία, η εξωστρέφεια, ο διάλογος μεταξύ ποιητών από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικές νοοτροπίες και τεχνοτροπίες, με άλλες ιδέες και προσεγγίσεις, η επαφή των πολιτών με την ποίηση, μόνο ωφέλιμη μπορεί να αποβεί. 

Δική μας επιθυμία και μέλημα, είναι το Φεστιβάλ να “τρέχει” με δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό συντελείται ως ένα βαθμό ήδη, με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα λογοτεχνικών διαμονών “το καταφύγιο του Οδυσσέα”, αλλά μπορεί να γίνεται πιο εκτεταμένα και συντεταγμένα. 

Δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. 

Το Φεστιβάλ Ποίησης μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην όσο το δυνατόν στενότερη σχέση των ανθρώπων με την ποίηση, αλλά και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ποιητών και τελικά στην πνευματική ανάταση της χώρας. 

Και αυτή είναι η πραγματική αξία του συγκεκριμένου Φεστιβάλ".