Η ιστορία της Ανδρονίκης Χατζηαβραάμ είναι ιδιαίτερη. Είναι πάνω απ’ όλα μια ιστορία δύναμης και θέλησης. Είναι μια ιστορία που δείχνει πως τα εμπόδια υπάρχουν μόνον για να ξεπερνιούνται –και να ανεβάζουν τον πήχυ των έργων μας πιο ψηλά.
Η Ανδρονίκη, Νίκη για τους φίλους και επισκέπτες της προσπάθειάς της στο pineliesmou.gr, γεννήθηκεκαι ζει στη Λάρισα. Όπως η ίδια διηγείται, από πολύ μικρή είναι καθηλωμένη λόγω αναπηρίας και, εξαιτίας του αποκλεισμού των ανθρώπων με φυσικές αδυναμίες που υπήρχε στο εκπαιδευτικό σύστημα στη δεκαετία του ’80, μπόρεσε να λάβει μόνον τη βασική εκπαίδευση. Ωστόσο, το 2002, δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να γνωρίσει και να μάθει τον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ξεπέρασε εμπόδια επικοινωνίας, ξεπέρασε τα όριά της και ανέπτυξε ικανότητες και δεξιότητες, πάντρεψε την αγάπη της για τη ζωγραφική με την τεχνολογία –δημιουργεί έργα ζωγραφικής με ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Η Ανδρονίκη Χατζηαβραάμ είναι μέλος του Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών Θεσσαλίας και πλέον εντάσσεται,ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λάρισας, στο δυναμικό της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
«Πιστεύω στη Ρένα Καραλαριώτου και στο όραμά της για τη δημιουργία μιας Λάρισας προσβάσιμης σε όλους μας. Θα είμαι μαζί της, σε τούτες τις εκλογές, για να πάμε τη Λάρισα Μπροστά», υπογραμμίζει η κ.Χατζηαβραάμ.
«Με ιδιαίτερη χαρά, καλωσορίζουμε τη Νίκη στο ψηφοδέλτιό μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μια Λάρισα ανθρώπινη, λειτουργική και πάνω απ’ όλα προσβάσιμη σε κάθε γωνιά της, από όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν φυσικές αδυναμίες, είτε είναι ΑμΕΑ, είτε είναι ηλικιωμένοι ή γονείς με καρότσια και μικρά παιδιά. Το σύνθημά μας είναι δρόμοι και πεζοδρόμια προσβάσιμα σε όλους, δημοτικά και δημόσια κτίρια εξοπλισμένα με ράμπες και λειτουργικά ασανσέρ, δημοτικές υπηρεσίες εξ΄αποστάσεως, με τη χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών, αλλά και εξυπηρέτηση κατ’ οίκον για τα ΑμΕΑ. Η Λάρισα είμαστε όλοι εμείς», τονίζει η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου.