Ο Δήμαρχος Λαρισαίων στις 27 Οκτωβρίου 2020 εξέδωσε την υπ’αριθμ 3705 απόφαση με την οποία ανέστειλε τη  λειτουργία στο Δήμο Λαρισαίων όλων των ομαδικών μαθημάτων που  πραγματοποιούνται στις Λέσχες Πολιτισμού, λόγω της υπαγωγής της περιφερειακής ενότητας Λάρισας στις «κόκκινες περιοχές» των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοΐό COVID-19.  

Με έκπληξη όμως συμπολίτες μας έλαβαν σήμερα 4 Νοεμβρίου 2020, μήνυμα στο κινητό τους από Λέσχη Πολιτισμού του Δήμου μας το ποιο αναφέρει «Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην πόλη μας, λάβαμε ΦΕΚ που αναστέλλει όλα τα μαθήματα, άρα και τη μουσική, για όσο η Λάρισα ανήκει στην κόκκινη ζώνη. Σήμερα και αύριο θα κάνουμε το τελευταίο δια ζώσης μάθημα. Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να εξοφληθούν τα δίδακτρα των μαθητών για τον ενάμιση μήνα που κάνουμε μάθημα. Όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν διαδικτυακά να μου το αναφέρουν. Σήμερα και αύριο θα είμαι στο σχολείο από τις 4:00μμ και μετα». 

Από τη μια δηλαδή ο Δήμαρχος καλεί τους Λαρισαίους να τηρήσουν τα μέτρα λόγω κορωνοϊού, κάνει έκκληση στην ατομική ευθύνη του κάθε συμπολίτη μας και από την άλλη ο ίδιος ο Δήμος παραβαίνει τα μέτρα καλώντας τα παιδιά για ένα τελευταίο μάθημα (!), ενώ απαγορεύεται (!) και βεβαίως καλεί τους γονείς να συγχρωτισθούν για να πληρώσουν τα δίδακτρα των μαθητών! 

Ελπίζουμε να μην αποφασίσθηκε η ολη διαδικασία για  να εισπράξει  ο δήμος τα δίδακτρα αδιαφορώντας για τη υγεία των παιδιών και των γονέων. 

Καλούμε τον Δήμαρχο να εφαρμόσει τα μέτρα προστασίας όπως οφείλει, να εφαρμόσει την απόφαση που ο ίδιος έχει υπογράψει και  να ακυρώσει το …τελευταίο δια ζώσης μάθημα όπως λέγεται στο μήνυμα, γιατί πολύ απλά απαγορεύεται και θέτει σε κίνδυνο την ίδια την πόλη.