Από το πρωί της Τετάρτης Μαρτίου, αμέσως μετά την εκδήλωση του πρώτου σεισμού της Θεσσαλίας, η Υφυπουργός επικοινώνησε με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και έδωσε οδηγίες να οργανωθούν ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης του πληθυσμού που βίωσε και βιώνει τους σεισμούς.

Σε συνεργασία με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας  Γρηγόριο Βλαχάκη και υπό την εποπτεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, από αύριο το πρωί ομάδα ψυχολόγων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου θα βρίσκεται για ψυχολογική υποστήριξη των κατοίκων στο Μεσοχώρι του Δήμου Ελασσόνας.

Στο πλαίσιο αυτό, συστάθηκε στον καταυλισμό των σεισμόπληκτων στην περιοχή του Δαμασίου, σε αντίσκηνο, σταθμός ψυχολογικής υποστήριξης, αποτελούμενός από δυο ψυχολόγους και έναν ψυχίατρο.

Ο σταθμός συνεργάζεται με την Πολιτική Προστασία καθώς και με τον Δήμο Τύρναβου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν άμεση, ιδιαίτερα λόγω της επαναλαμβανόμενης έκθεσης τους στο γεγονός(μετασεισμοί). Ο σταθμός θα παραμείνει στο σημείο για όσο διάστημα χρειαστεί.