Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών, στο οικοδομικό τετράγωνο 867 Γ,  απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο.

Όπως ανέφερε, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, "σε σύνολο 13 ιδιοκτησιών στο οικοδομικό τετράγωνο  έχουν εγκριθεί τρεις εξωδικαστικοί συμβιβασμοί, άλλοι τρεις βρίσκονται στο στάδιο της τελικής προετοιμασίας, ενώ συνεχίζονται οι επαφές και με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες".

Η συζήτηση και έγκριση ενός ακόμα εξωδικαστικού συμβιβασμού για την απαλλοτρίωση ιδιοκτησίας στο οικοδομικό τετράγωνο 867 Γ (απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο) και ειδικότερα ιδιοκτησίας στην συμβολή Βενιζέλου και Παπαναστασίου, έκανε τον δήμαρχο να υπογραμμίσει ότι μια εμβληματική απαλλοτρίωση για την πόλη παίρνει σάρκα και οστά.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι "η δημοτική αρχή κινήθηκε με προγραμματισμό και μελετημένες κινήσεις για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε. Υπενθυμίζεται ότι σε σύνολο 13 ιδιοκτησιών στο Οικοδομικό Τετράγωνο (Βενιζέλου Απόλλωνος, Υδρας, Παπαναστασίου) έχουν εγκριθεί τρεις εξωδικαστικοί συμβιβασμοί, άλλοι τρεις βρίσκονται στο στάδιο της τελικής προετοιμασίας, ενώ συνεχίζονται οι επαφές και με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες". 

Ο δήμαρχος τόνισε με νόημα ότι "με την δουλειά και την επιμονή της δημοτικής αρχής, το Πράσινο Ταμείο, ενέκρινε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, εξαιρώντας τους παρόδιους υπόχρεους της απαλλοτρίωσης" και συμπλήρωσε ότι "από τους 4 Δήμους της χώρας για τους οποίους το Πράσινο Ταμείο, στα τέλη του 2017, είχε δεσμεύσει χρήματα για απαλλοτριώσεις, ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται στο πιο προχωρημένο στάδιο".