Το κενό που δημιουργεί η απροθυμία της πολιτείας σε ότι αφορά τις ανάγκες μετακίνησης σεισμόπληκτων πολιτών στην περιοχή της Ελασσόνας, έρχεται να καλύψει με πρωτοβουλία του, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Μετά από επαφές που είχε με την τοπική κοινωνία του Μεσοχωρίου, ο κ. Κόκκαλης μερίμνησε ώστε από την ερχόμενη Πέμπτη και κάθε Πέμπτη εφεξής, ένα τουριστικό λεωφορείο να εκτελεί το δρομολόγιο από Μεσοχώρι προς Ελασσόνα και το αντίστροφο.

Η πρωτοβουλία πάρθηκε μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για τη μη ύπαρξη γραμμής από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημέρωσε για τις προθέσεις του την Τοπική Κοινότητα Μεσοχωρίου και τον πρόεδρο κ. Ιωάννης Ζαρλαδάνη και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου να τον ευχαριστούν για την ενέργειά του αυτή, σημειώνοντας πως έρχεται να επιλύσει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τους σεισμόπληκτους, οι οποίοι αναγκάζονταν να ξοδέψουν δεκάδες ευρώ για βασικές και αναγκαίες μετακινήσεις τους.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «εδώ και καιρό είχα γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από τους κατοίκους στις σεισμόπληκτες περιοχές, οι οποίοι πέραν όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τις αρχές Μαρτίου, δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν προς Ελασσόνα καθώς δεν υπάρχει γραμμή του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Την περασμένη εβδομάδα με δήλωσή μου επιχείρησα να δώσω έκταση στο θέμα, ευελπιστώντας ότι θα ερεθιστούν τα αυτιά των αρμοδίων.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δε συνέβη. Έτσι, αποφάσισα να αναλάβω το κόστος μετακίνησης των κατοίκων με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, για την κάλυψη βασικών τους αναγκών όπως η επίσκεψη σε γιατρό.

Ντράπηκα ακούγοντας τους κατοίκους να μου λένε πως για μία αναγκαία επίσκεψη σε γιατρό έπρεπε να πληρώσουν 20 με 30 ευρώ σε ταξί, χρήματα
που οι περισσότεροι δεν διαθέτουν.

Το δρομολόγιο θα εκτελείται για όσο διάστημα το έχει ανάγκη η περιοχή. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω ως βουλευτής, ως πολίτης και κυρίως ως άνθρωπος».