Χωρίς ιδιαίτερα  προβλήματα και με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά στο νομό Λάρισας.

Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού το κουδούνι χτύπησε και οι σχολικές αυλές πλημμύρισαν από μαθητές και μαθήτριες και γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους στα σχολεία.
Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Λάρισας ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Σωτήρης Βούλγαρης, «η φετινή σχολική χρονιά βρίσκει τα σχολεία σε ετοιμότητα να υποδεχθούν τους μαθητές. Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό για κενά που μπορεί να προκύψουν από άδειες η ασθένειες, τα οποία θα καλυφθούν άμεσα. Στόχος μας είναι όλα τα σχολεία του νομού να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. Είμαστε εδώ για ότι προκύψει να το αντιμετωπίσουμε».
Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας επέλεξε να βρεθεί σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας όπου συγχωνεύτηκε με αυτό της Σωτηρίτσας, τονίζοντας, ότι « η επιλογή μου δεν ήταν τυχαία. Το Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας ενισχύθηκε σημαντικά και παραμένει εξαθέσιο.  Θέλουμε τα σχολεία στην ύπαιθρο να είναι λειτουργικά και να προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες εκπαίδευσης με αυτά που βρίσκονται στις πόλεις.

Για την απόφαση μας αυτή υπάρχει εισαγγελική δίωξη στο πρόσωπο μου αλλά αυτό δεν με πτοεί καθώς υπάρχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Τα παιδιά από την Σωτηρίτσα μεταφέρονται με λεωφορείο στην Μελιβοία που είναι το πλησιέστερο σχολείο και όχι στην Αγιά που ήθελαν κάποιοι γονείς που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη».
Να σημειωθεί ότι οι εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού είναι μειωμένες, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, φέτος  θα φοιτήσουν στα σχολεία του νομού Λάρισας 258 λιγότερα παιδιά.

ert.gr