Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους Θεσσαλούς απευθύνει η ανεξάρτητη Περιφερειακή Κίνηση ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με υποψήφιο περιφερειάρχη τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, για την πρώτη δημόσια συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 8μμ στον Μύλο του Παππά, στη Λάρισα.
Στην ανοιχτή επιστολή – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:
«Συνεργατικότητα και παραγωγική ανασυγκρότηση για τη Θεσσαλία»
"Συμπληρώνουμε πλέον 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, με την κοινωνίαμας, να διαδραματίζει περισσότερο ρόλο “παρατηρητή”, καθώς μοιάζει να περιμένει έναν από μηχανής Θεό, μία λύση που θα έρθει από μόνη της, με έναν τρόπο μαγικό.  Μοιάζει αυτή η κοινωνία να αδυνατεί να πιστέψει στις δυνάμεις της και στις δυνατότητές της.
Δυστυχώς για πολλά χρόνιαεφαρμόστηκαν πρακτικές που τελικά μας οδήγησαν σε αδιέξοδο.Αντίστοιχη με τη γενική εικόνα, υπήρξε και η κατάσταση στο τοπικό επίπεδο. Αντί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να λειτουργήσει προς μια αναπτυξιακή κατεύθυνση που θα ενισχύει και θα ενδυναμώνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, είδαμε όλοι να μετατρέπεται σε «ουρά» της κεντρικής πολιτικής σκηνής, στην οποία μεταφέρθηκαν όλες οι αστοχίες και οι παθογένειες του πολιτικού συστήματος.
Συνεπακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι η Θεσσαλία να υστερεί σημαντικάσε πάρα πολλούς δείκτες, όπως κλάδοι υψηλής τεχνολογίας, μεταποίηση και διάθεση αγροτικών προϊόντων, υπηρεσίες έντασης γνώσης και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι ένα καθαρό, δυνατό και μακρόπνοο όραμα, είναι αυτό που θα ενώσει κάτω από την ομπρέλα του, όλους τους Θεσσαλούς.
Τα κόμματα συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να μοιράζουν χρίσματα και να «φυτεύουν» υποψηφίους στις τοπικές κοινωνίες στη βάση εσωκομματικών συμψηφισμών και στο όνομα μιας κομματικής πειθαρχίας που ούτε ενδιαφέρει, ούτε αφορά τους πολίτες.
Δεν απαξιώνουμε, ούτε ακυρώνουμε το ρόλο των κομμάτων στη δημοκρατική λειτουργία, ωστόσο σήμερα και ειδικά στις τοπικές κοινωνίες το ζητούμενο δεν είναι η επικράτηση της μιας ή της άλλης ιδεολογικής ταυτότητας, αλλά ο καθορισμός μιας βιώσιμης πολιτικής ατζέντας που θα θέτει προτεραιότητες και στόχους με μετρήσιμα αποτελέσματα και προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα επίτευξης τους.
Σε αυτή τη βάση πήραμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ να συστήσουμε μια Περιφερειακή αυτόνομη και ανεξάρτητη κίνηση, ένα ρεαλιστικό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που εφάπτεται με την κοινωνία,αθροίζοντας υγιείς δυνάμεις.
Στις εκλογές αυτές, δίνεταιη δυνατότητα στον ψηφοφόρο να επιβραβεύσει ή να αποδοκιμάσει πρόσωπα και πολιτικές. Του δίνεται η δυνατότητα να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και ευκαιρία σε νέα πρόσωπα που εκτιμά ότι θα είναι χρήσιμα στα τοπικά δρώμενα.
Επί σειρά ετών είμαστε θεατές της ανακολουθίας λόγων και πράξεων. Εδώ που έχουμε φθάσει δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες υποσχέσεις. Απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια σε μορφή και περιεχόμενο για να υπάρξει βιώσιμο αποτέλεσμα.
Ζούμε σε μια εποχή, την οποία χαρακτηρίζει η παγκοσμιοποίηση και η αναζήτηση νέων σημείων ισορροπίας. Στόχος είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι ικανή και ακηδεμόνευτα να αποφασίζει και να ενεργεί, χωρίς να  προσμετρά το πολιτικό κόστος.
Στο επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις προτεραιότητες μας, καθώς και τις πηγές χρηματοδότησης  που απαιτούνται για την υλοποίηση τους. Οι άξονες πάνω στους οποίους θα στηρίξουμε την μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια είναι:
1.    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ανάδειξη καλών πρακτικών, αποτελεσματικότητα της διοίκησης, έλεγχος)
2.    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  (εκσυγχρονισμός του αγροτικού τομέα, αύξηση επενδύσεων στον δευτερογενή τομέα, αξιοποίηση υπηρεσιών)
3.    ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ειδικές ομάδες πληθυσμού, νέες δυνατότητες, κοινωνικό κράτος)
4.    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (εξοικονόμηση ενέργειας, διαχείριση απορριμμάτων, διαχείριση υδάτων, οικολογικό αποτύπωμα προϊόντων- κλιματική αλλαγή)
5.    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ανάπτυξη θεματικού τουρισμού, διασύνδεση με νέες αγορές του εξωτερικού)
Φίλες και φίλοι,
Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα, στις 8 μμ, καλούμε όλους τους δημιουργικούς πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προχωρήσουμε με βήματα σταθερά, σχεδιασμένα και στοχευμένα στον δρόμο της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Για μια Θεσσαλία ενωμένη και ισχυρή,
ΕΣΥ πρέπει να έχεις τον πρώτο λόγο"