Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλία, όπου φιλοξενήθηκε από τη ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 στο Ξενοδοχείο VOLOS PALACE στο Βόλο, με θέμα ΄΄ Το πλαίσιο αρχών της Ν.Δ. για την Υγεία΄΄, παρουσία του Τομεάρχη Υγείας, Βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. κ.Βασίλη Οικονόμου και του Αναπλ. Τομεάρχη Υγείας, Βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. κ.Ιάσωνα Φωτήλα.
Κατά τη συνδιάσκεψη, έγινε καταγραφή των προβλημάτων και αδυναμιών του συστήματος υγείας και προτάθηκαν λύσεις και παρεμβάσεις οι οποίες θα εξετασθούν, ώστε να εμπλουτιστεί  και να διαμορφωθεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία.
Στη συνδιάσκεψη απηύθυνε χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας κ.Χρήστος Καπετάνος, εκ μέρους των ΝΟ.Δ.Ε. Θεσσαλίας, όπου και αναφέρθηκε εν συντομία στα προβλήματα που απασχολούν το ΕΚΑΒ και τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, καθώς και ο οικοδεσπότης Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας κ.Δημοσθένης Νταόπουλος.
Παρεμβάσεις εκ μέρους των 4 ΝΟ.Δ.Ε. της Θεσσαλίας, έκαναν οι Υπεύθυνοι του Θεματικού Τομέα Υγείας, ήτοι, ο Τομεάρχης Λάρισας κ. Αθανάσιος Σαρατζιώτης, ο οποίος πρότεινε τη διεξαγωγή Πανελλήνιου FORUM στη Λάρισα, με παρουσίαση εμπεριστατωμένων μελετών για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα του υγειονομικού χάρτη της χώρας, ο Τομεάρχης Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Κωτούλας, ο Τομεάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Τσιαούσης και εκπρόσωπος του Τομεάρχη Καρδίτσας κ. Σπάνιας Αριστείδης.       
Μετά τις τοποθετήσεις, το λόγο έλαβαν τα στελέχη που παρευρέθησαν, για ολιγόλεπτες παρεμβάσεις.
Για τη Νέα Δημοκρατία, η Υγεία αποτελεί προτεραιότητα.