Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών για τη Λάρισα» κατατίθενται προτάσεις προς το δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων σχετικά με την προφύλαξη από τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά:

"Ως πανδημία χαρακτηρίζει πλέον τον κορωνοϊόο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σημειώνοντας πως «ανησυχούμε ιδιαιτέρως και από τα ανησυχητικά επίπεδα της εξάπλωσης και της σοβαρότητάς του, και από τα ανησυχητικά επίπεδα της απραξίας».

Η κήρυξη πανδημίας δεν αλλάζει τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ σχετικά με τους κινδύνους που επιφυλάσσει ο κορωνοϊός, σημειώνοντας, πως δεν θα αλλάξουν ούτε οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο Οργανισμός, αλλά ούτε πρέπει να αλλάξουν οι πρακτικές που ακολουθούν οι πληττόμενες και μη χώρες.

Ο Δήμος Λαρισαίων κατά την άποψη μας, θα πρέπει να ενημερώσει τους Δημότες της Λάρισας  αλλά και τις Δημοτικές υπηρεσίες και Οργανισμούς που ανήκουν σε αυτόν , για τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να παρθούν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και συγκεκριμένα:

1ον) Να τυπωθούν σε έντυπη μορφή τα επικυρωμένα μέτρα προστασίας και προφύλαξης που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και να διανεμηθούν επειγόντως σε όλα τα σπίτια των Λαρισαίων μέσου της ΔΕΥΑΛ μαζί με τον λογαριασμό του τελευταίου μήνα.

2ον ) Να τυπωθούν αφίσες  και να τοποθετηθούν στις στάσεις των Αστικών , στις Πλατείες , σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και ιδιαίτερα : 
•    στα ΚΑΠΗ
•    στα Σχολεία ( όλων των βαθμίδων) ,
•     στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,
•    στις μονάδες Στρατού όλων των κλάδων
•    Συνεργασία με τον Μητροπολίτη Λάρισας να μοιρασθούν από τους Ιερείς σε όλες τις εκκλησίες.

3ον) Ο κ. Δήμαρχος να δώσει συνέντευξη σε όλα τα μέσα επικοινωνίας ( έντυπα , ηλεκτρονικά και Ιδιωτικά κανάλια) και να αναπτύξει το θέμα προστασίας  των πολιτών από τον Κορωνοιό .

4ον) Στα έντυπα, ηλεκτρονικά και τοπικά κανάλια να υπάρχουν καταχωρήσεις με οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης από τον Κορωνοιό .

5ον) Να δοθούν άδειες 14 ημερών  στους υπαλλήλους του Δήμου , οποιασδήποτε ειδικότητας εφόσον πάσχουν από χρόνιες παθήσεις , αδιάκριτου ηλικίας ,μετά από την κατάθεση  τεκμηριωμένων δικαιολογητικών στην γραμματεία του Δήμου , με την υποχρέωση να παραμένουν στα σπίτια τους  και σε περίπτωση υποτροπής η άδεια χρεώνεται στον υπάλληλο.

6ον) Να γίνει απολύμανση σε όλα τα γραφεία και τους χώρους όπου εργάζονται υπάλληλοι.

7ον) Σε κάθε όροφο ή και σε ανεξάρτητους χώρους να υπάρχει απολυμαντικό χειρός για να απολυμαίνουν τα χέρια τους κατά την είσοδο και έξοδο στα γραφεία τους οι εισερχόμενοι .

8ον) Ο Δήμος Λαρισαίων να δημιουργήσει  ιστοσελίδα μόνο για τον κορωνοϊό για να ενημερώνονται άμεσα οι πολίτες της Λάρισας.

9ον) Τα Δημοτικά Συμβούλια να γίνονται όχι με την φυσική παρουσία αλλά μέσου ηλεκτρονικών μέσων.

Η χώρα μας, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο καθένας μας οφείλει να συμμορφώνεται με τις οδηγίες των ειδικών και να ακολουθεί πιστά τις εντολές τους. Η ΑΤΟΜΙΚΉ ΕΥΘΎΝΗ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΆΛΗ. Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους φίλους και τους συγγενείς μας και τη δημόσια υγεία, πρέπει να τηρούμε τις οδηγίες  των ειδικών του Υπουργείου Υγείας.

Έχω εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους νεολαίους , για τους οποίους είμαστε βέβαιοι ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων δείχνοντας υπευθυνότητα, σοβαρότητα, μετριάζοντας τον παλαιό τρόπο διασκέδασης τους στις καφετέριες.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες  και επικίνδυνες και όλοι μας θα κριθούμε από τη στάση και τη συμπεριφορά μας.

Για να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες της επιδημίας, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, οφείλουμε όλοι μας, αρχές, φορείς και πολίτες να τηρούμε, όσο γίνεται πιο πιστά, τις οδηγίες των αρμοδίων οργάνων."