Πικρό καλοκαίρι για δεκάδες Λαρισαίους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ, αποδεικνύεται το φετινό στον Ρακοπόταμο και σε άλλα παράλια του νομού Λάρισας, καθώς η αστυνομία βγήκε παγανιά και κόβει πρόστιμα και κλήσεις στους κατασκηνωτές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βαγγέλη Κακκάρα στην Ελευθερία, από τα μέσα Ιουλίου μέχρι χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Αγιάς βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 12 παρέες Λαρισαίων που έστησαν τις σκηνές σε διάφορες παραλίες, με το προβλεπόμενο πρόστιμο να ανέρχεται στα 300 ευρώ ανά… σκηνή.

Στον Ρακοπόταμο του Δήμου Αγιάς, βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή, διαφορετικές παρέες νεαρών Λαρισαίων που έστησαν τις σκηνές τους απολαμβάνοντας τη θάλασσα. Για να ελεγχθούν το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Αγιάς οι οποίοι και επέβαλλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ ανά «υπεύθυνο» κάθε σκηνής. Καθώς βρέθηκαν να έχουν «κατασκηνώσει σε σκηνή στον αιγιαλό που απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση», όπως σημειώνεται στη βεβαίωση της παράβασης ενώ στην ίδια παραλία δεν υπήρχαν υποδομές υγιεινής. Έτσι, εκεί που αναζητούσαν παραλία για να στήσουν τη σκηνή τους, βρέθηκαν να αναζητούν… χρήματα για τη ρεφενέ εξόφληση της παράβασης.

Το πρόστιμο της ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώνεται στον οικείο δήμο ενώ για την εξόφλησή του ισχύει το ίδιο και με τα πρόστιμα των τροχονομικών παραβάσεων για παράδειγμα. Πρόστιμο που μειώνεται στο ήμισυ στην περίπτωση εξόφλησής του εντός 10 ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης η οποία είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Το πρόστιμο ωστόσο αφορά στο διοικητικό μέρος αφού υπάρχει και το ποινικό. Έτσι σε βάρος εκείνων που τους επιβλήθηκε πρόστιμο κατατίθεται αυτεπάγγελτα και μήνυση, οπότε το επόμενο διάστημα θα λάβουν και κλήση για να παραστούν σε τακτική δικάσιμο.