Τα έχουν δει όλα οι αστυνομικοί στη Λάρισα με την συμπεριφορά μερίδας προσφύγων. Μόνο ξύλο δεν έφαγαν ακόμη αλλά με τα μυαλά που έχουν κάποιοι στο υπουργείο και τις εντολές που στέλνουν είναι βέβαιο ότι οι επόμενες εικόνες που θα δούμε θα είναι πρόσφυγες να δέρνουν αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, είναι εμφανές ότι δύσκολα κρύβει την οργή των ανδρών της αστυνομίας για όσα υφίστανται τελευταία:

«Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με αφορμή τα μέτρα που αφορούν την προσωρινή μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών, από την ανοιχτή δομή Κουτσόχερου στην ανοιχτή δομή Κυψελοχωρίου, εκφράζει τα συγχαρητήριά της σε όλους τους συναδέλφους της Δ.Α.Λάρισας αλλά και των όμορων Διευθύνσεων Αστυνομίας ,οι οποίοι απασχολήθηκαν σε αυτά.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι υπό συνθήκες καύσωνα, πέραν του ωραρίου τους, οι περισσότεροι εξ αυτών με ανάκληση ημερησίων αναπαύσεων, λόγω του «έκτακτου»(;;) γεγονότος ,έδρασαν με περισσή ψυχραιμία και αξιοθαύμαστο επαγγελματισμό, αντιμετωπίζοντας, εκ μέρους των μεταναστών-προσφύγων, πρωτόγνωρες καταστάσεις από οχετό ύβρεων ,πέτρες, επιθέσεις σώμα, με σώμα με ξύλα και σίδερα.

Συμπεριφορές που σίγουρα δε συνάδουν με τη φιλοξενία που τους προσφέρεται αλλά και με την αντιμετώπισή τους από την Ελληνική Αστυνομία ,η οποία ήταν υπέρμετρα άψογη, φτάνοντας σε σημείο να διαθέσει δύο Υπηρεσιακά οχήματα της Υ.Α.Λ., με τέσσερις (4) συναδέλφους, ώστε να μεταφέρει αντιπροσωπεία των προσφύγων –μεταναστών ,σε χώρο πλησίον των Τρικάλων ,ώστε αυτοί να αποφασίσουν εάν τους αρέσει η περιοχή για να γίνει εκεί η μετεγκατάστασή τους!

Δυστυχώς όμως για πολλοστή φορά ήταν προκλητικά απούσα κάθε έννοια διοικητικής μέριμνας. Σε συνθήκες καύσωνα, κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, με αρκετές ώρες ορθοστασίας και κάποιοι προκλητικά ούτε καν σκέφτηκαν τη διάθεση της Υπηρεσιακής καντίνας ,για την στοιχειώδη εξυπηρέτηση των δεκάδων συναδέλφων που μετείχαν στην επιχείρηση.

Μετά από ατελείωτες συζητήσεις και λήψη σχετικών υποσχέσεων, αγγίζει τα όρια του αντισυναδελφικού κάποιοι να εξακολουθούν να μη σκέφτονται τα στοιχειώδη για τους συναδέλφους.

Αυτού του τύπου οι επιχειρήσεις ίσως έχουν και συνέχεια. Καλούμε τους μεν συναδέλφους μας να συνεχίσουν με τον ίδιο επαγγελματισμό και αυτοσυγκράτηση, τους δε διοικούντες να σκεφτούν επιτέλους τα ελάχιστα αυτονόητα.»

* Η φωτογραφία είναι αρχείου