Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με την υδροδότηση των Ελευθερών από το απόγευμα της Παρασκευής μετά τη βλάβη που παρουσιάστηκε στον αγωγό και προκλήθηκε από ιδιώτη.

Ο Δήμος Λαρισαίων απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να περιορίσουν την κατανάλωση στην απολύτως αναγκαία έτσι ώστε το πρόβλημα να λυθεί σύντομα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Την Παρασκευή το απόγευμα υπήρξε σοβαρή βλάβη στον αγωγό υδροδότησης των Ελευθερών, μετά από διατομή που  προκάλεσε ιδιώτης κατά τη διάρκεια έργων του.

Σε μερικές ώρες η βλάβη αποκαταστάθηκε και από εκείνη την στιγμή γίνεται προσπάθεια πλήρωσης της δεξαμενής που υδροδοτεί το χωριό.

Το δίκτυο μετά την απώλεια του νερού και λόγω της διατομής εγκλώβισε μεγάλες ποσότητες αέρα που δυσκολεύουν την παροχή στα υψηλότερα σημεία του χωριού, λόγω και του ανάγλυφου του εδάφους των Ελευθερών.

Ταυτόχρονα η υπερκατανάλωση που παρατηρείται στο τμήμα του χωριού που έχει υδροδότηση  δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το ζήτημα της πλήρωσης της δεξαμενής και όλου το δικτύου.

Απόψεις που έχουν εκφραστεί ότι η υδροδότηση της Κοιλάδας δυσκολεύει την υδροδότηση των Ελευθερών δεν ευσταθούν. Ο κεντρικός αγωγός υδροδότησης της Κοιλάδας είναι εδώ και πολλές ώρες κλειστός. Όμως ο υδατόπυργος της Κοιλάδας λόγω της λελογισμένης χρήσης καλύπτει τις ανάγκες του χωριού.

Καλούμε τους  κατοίκους των Ελευθερών που έχουν στα σπίτια τους νερό να περιορίσουν την κατανάλωση στην απόλυτα αναγκαία χρήση για να βοηθήσουν την πλήρωση της δεξαμενής και όλου του υπόλοιπου δικτύου που μέχρι αυτή τη στιγμή παρουσιάζει πρόβλημα.

Το Τοπικό Συμβούλιο είναι ενημερωμένο από την πρώτη στιγμή και τα   συνεργεία της ΔΕΥΑΛ βρίσκονται στην περιοχή από την πρώτη ώρα της βλάβης και ενημερώνουν τους κατοίκους μετά την αποκατάστασή της για όσα παραπάνω αναφέρονται.

Με την απαραίτητη συνεργασία των κατοίκων είναι δυνατό το πρόβλημα να λυθεί σύντομα."