Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση το Πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» του Δήμου Λαρισαίων. Πλούσιο σε δράσεις, εμπειρίες και ερεθίσματα, με αξιόλογες συνεργασίες με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου στη διάθεση των παιδιών.
Σειρά έχει το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ¨Ανακυκλώνω Σωστά¨ με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος - Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και την καθοδήγηση της κας. Χαυτίκη Ελένης.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και έως τη λήξη της Κατασκηνωτικής περιόδου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν με την έννοια της ανακύκλωσης, να μάθουν να αναγνωρίζουν τις ανακυκλώσιμες συσκευές, να κατανοήσουν τη σημασία και την αξία της ανακύκλωσης, αλλά και να ψάχνουν για ¨θησαυρούς¨  στα σκουπίδια.  Γνωρίζετε ότι ετησίως στην Ελλάδα πετιούνται 300.000 τόνοι χαρτιού; Με κάθε τόνο χαρτιού σώζεται η ζωή 17 δέντρων; Και πώς επιλέγω τα σωστά υλικά που μπορώ να ανακυκλώσω; Μέσα από βιωματικό εργαστήρι, αναλαμβάνουν δράση και αρχίζουν να ξεχωρίζουν σε ειδικούς κάδους τα σκουπίδια από τα ανακυκλώσιμα για να συμβάλλουν με τη σειρά τους στη σωτηρία του πλανήτη!


Τα παιδιά ως ενεργοί πολίτες του αύριο, οφείλουν να εκπαιδευτούν σωστά και να συνειδητοποιήσουν από νωρίς τις ευθύνες που έχουν για την ποιότητα του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση για την ποιότητα ζωής. Όλοι μας είναι αναγκαίο να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να αναλάβουμε δράση και ενεργό συμμετοχή, όχι μόνο ατομικά, αλλά και συλλογικά, για να υπάρξει λύση στα μελλοντικά περιβαλλοντικά προβλήματα.
Σε μια κοινή προσπάθεια και όλοι μαζί λέμε ¨Ναι στην Ανακύκλωση¨, στις συλλογικές δράσεις, στην πρόληψη και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για μια πόλη πιο καθαρή, πιο φιλική και πιο ανθρώπινη από αύριο.
Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει»
Για πληροφορίες στο τηλ: 2410680205, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 κα. Βάγια Νάτσιου στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.