Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων συνεργάζονται με την Τοπική Μονάδα Υγείας - ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας  σε ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να τους γνωρίσει τις βασικές αρχές πρόληψης και αντιμετώπισης  των ασθενειών.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων που έγινε δεκτή με θέρμη από την παιδαγωγική ομάδα των ΚΔΑΠ  του Δήμου Λαρισαίων για την ενίσχυση του έργου της με στόχο την ενδυνάμωση των παιδιών και την καλλιέργεια γνώσεων και δεξιοτήτων ζωής.
Η παιδίατρος, οι επισκέπτριες υγείας και οι νοσηλεύτριες της δομής έχουν ξεκινήσει τις συστηματικές, μηνιαίες δράσεις στις μονάδες του Δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ Μεα με θέματα που αφορούνστην πρόληψη λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, την υγιεινή των χεριών και την πρόληψη των ατυχημάτων.
Μέσα από βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο τα παιδιά γνωρίζουν μικρά απλά μυστικά για το πώς μπορούμε να παραμείνουμε υγιείς  χαρούμενοι και δημιουργικοί!
Οι συναντήσεις για το μήνα Ιανουάριο έχουν ολοκληρωθεί από τις κυρίεςΕιρήνη Σπανού, Παιδίατρο,Βάσια Παπαδούλη, MSc Επισκέπτρια Υγείας και Πλίτση Σταυρούλα, MSc Νοσηλεύτρια και βρίσκονται σε εξέλιξη για το διάστημα των μηνών που ακολουθούν.
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων δημιουργούν σταθερούς δεσμούς με τους φορείς της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα- Πόλη που Μαθαίνει» με στόχο να αναδείξουν όλες τις δυνάμεις που αποτελούν το πολιτιστικό - εκπαιδευτικό απόθεμά της στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, της οικογένειας,  των παιδιών.
Υπενθυμίζεται ότι έχει  ξεκινήσει νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων για τα  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών  (ΚΔΑΠ) για το υπόλοιπο του έτους 2018 – 2019,   με συμμετοχή χωρίς voucher προγράμματος ΕΣΠΑ, με ημερομηνία έναρξης την Παρασκευή  1 Φεβρουαρίου και  ολοκλήρωση   τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019.
Πληροφορίες: Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 661-727 και 2410 663 085,   ώρες: 09:00π.μ.– 15:00μ.μ.