Με συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Λάρισας και πορεία στο κέντρο της θεσσαλικής πρωτεύουσας, κορύφωσαν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοτικοί υπάλληλοι, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τους.
Οι εκπρόσωποι των δημοτικών υπαλλήλων επιμένουν ότι θα πρέπει να δοθούν λύσεις για τους συμβασιούχους, τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και για τα επιδόματα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λάρισας, Ζήσης Γκαραλιάκος τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση. Απαιτούμε να σταματήσει να κοροϊδεύει τους συναδέλφους, εδώ και τώρα να φέρει νομοθετική ρύθμιση όπου θα μετατρέπει τις συμβάσεις από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Από αυτό το αίτημα δεν κάνουμε βήμα πίσω.
Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς τους συναδέλφους συμβασιούχους οι υπηρεσίες των δήμων δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Οι συνάδελφοι στους Παιδικούς Σταθμούς καθημερινά δίνουν τη μάχη μέσα σε αντίξοες συνθήκες να προσφέρουν παιδαγωγικό έργο, να στηρίξουν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, να υπερασπιστούν το αυτονόητο δικαίωμα του παιδιού να εντάσσεται σε ένα οργανωμένο πλαίσιο για να κοινωνικοποιείται και να διαμορφώνει το σωστό υπόβαθρο που θα κρίνει τη συνολική μαθησιακή, και όχι μόνο, πορεία του».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή κινητοποίηση φάνηκε να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τη χθεσινή, με τον πρόεδρο των εργαζομένων πάντως να επισημαίνει ότι πλέον πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται την απεργία και την απώλεια ενός μεροκάματου από τη στιγμή που έχουν μπροστά τους οικονομικά εμπόδια.

thessaliatv.gr