Το χαλί στην κυβέρνηση τραβάνε οι ΑΝ.ΕΛ ως προς την παραχώρηση μέρους των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο παλιό Φάληρο για τη δημιουργία χώρων διεξαγωγής μεγάλων δικών. 

 Σε μια πρωτοφανή ενέργεια ο συμπολίτης βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Κόκκαλης κατέθεσε τροπολογία που ζητά την κατάργηση της ψηφισμένης πλέον από τη Βουλή τροπολογίας των κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίστηκε εισήχθη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα ως εκπρόθεσμη βουλευτική τροπολογία μόλις την Πέμπτη, κι ενώ είχε ήδη αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Η συζήτηση της σχετικής τροπολογίας παραπέμφθηκε για την Παρασκευή , ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων με αποτέλεσμα να μην υπάρξει μεγάλη δημοσιότητα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντέδρασαν έντονα αλλά τελικά αποδέχθηκαν να την  ψηφίσουν έχοντας λάβει τη δέσμευση των αρμοδίων Υπουργών ότι θα υπάρξει διορθωτική.  Αυτό δεν έγινε και ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝ.ΕΛ Βασίλης Κόκκαλης κατέθεσε τη δική του τροπολογία με την οποία ζητούσε να καταργηθεί η τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είχε ψηφιστεί μόλις την προηγούμενη μέρα.