Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιερωνύμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μετέφερε την ονομαστική του εορτή λόγω ότι συμπίπτει με την εορτή του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β'.

Πλήθος κόσμου και Αρχόντων προσήλθαν στον ναό του πολιούχου και προστάτου μας προκειμένου να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον σεπτό μας Ποιμενάρχη.

Του πανηγυρικού Αρχιερατικού συλλείτουργου προεξήρχε ο εορτάζων Αρχιερεύς, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Σύρου κ. Δωροθέου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, όστος κήρυξε και τον θείον λόγον, Κίτρους κ. Γεώργιου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου, Σταγών κ. Θεόκλητου, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβ. Σισανίου κ. Αθανάσιος.

Προ της απολύσεως ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε άπαντας για την τιμητική παρουσία τους και παρεκάλεσε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να προσεύχεται για να φέρει εις πέρας την ύψιστη αποστολή του.

romfea.gr