Με την συμμετοχή πολλών χριστιανών εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της στο Αλκαζάρ, τον οποίο ανεγείρουν με ένθεο ζήλο και πολλή αγάπη οι πιστοί κάτοικοι της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού και ομίλησε για την σοφία της αγίας Αικατερίνης και για τον τρόπο με τον οποίο κατετρόπωσε τους σοφούς και δεινούς ρήτορες της εποχής της, ομολογώντας το όνομα του αγίου Τριαδικού Θεού και διαλύοντας όλα εκείνα τα νέφη των αιρετικών δοξασιών των ισχυρών της εποχής αυτής. Ακόμη αναφέρθηκε στις μεγάλες αρετές της αγίας Αικατερίνης και ιδιαίτερα στα χαρίσματα της σεμνότητος και της παρθενίας, τόνισε ότι σήμερα η αγία μας προσκαλεί με την θαυμαστή παρουσία της μέσα στην ζωή μας, στην άσκηση της αρετής και την χαρά του πνευματικού αγώνα και μάλιστα σε μέρες όπου οι άνθρωποι αναζητούν στην εκκλησία την χαμένη από όλα τα σχήματα του κόσμου ψυχική δύναμη, αληθινή χαρά και την πληρότητα. Ευχήθηκε δε η Αγία Αικατερίνη να είναι βοηθός και αρωγός όλου του κόσμου.

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού, εγκαινιάζοντας έτσι το νέο καλαίσθητο πνευματικό κέντρο-Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού που θα φιλοξενεί τις κατηχητικές ομάδες και τις πνευματικές συνάξεις της ενορίας και που ετοιμάσθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως, π.Ιγνατίου Μουρτζανού.