Στο κανονικό ωράριο λειτουργίας τους επέστρεψαν τα εμπορικά καταστήματα της Λάρισας, μετά και την περίοδο του Πάσχα, με τους εμπόρους της θεσσαλικής πρωτεύουσας να κάνουν τον απολογισμό τους και να βρίσκουν και πάλι το... ταμείον μείον!
«Κίνηση στους εμπορικούς δρόμους είχαμε αλλά δεν είχαμε κατανάλωση και πολλές αγορές» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, καθώς πολλοί είναι αυτοί που εμφανίζονται σε γενικές γραμμές απογοητευμένοι από την αγοραστική κίνηση, βλέποντας το τζίρο τους να είναι μικρότερος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αυτό τονίζει άλλωστε και ο κ. Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών στάθηκε περισσότερο στα εποχιακά και εορταστικα είδη αλλά και στο φαγητό.
Η επόμενη ελπίδα για κάτι καλύτερο; Το δεκαήμερο του Μαΐου που θα περιλαμβάνει και τις σχετικές προωθητικές ενέργειες και προσφορές, ενώ θα ακολουθήσει η θερινή εκπτωτική περίοδος. Παράλληλα τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, δηλαδή στις 6 του μήνα.

Xρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)