Τα “απόνερα” της έντονης πίεσης από τη σωρεία εισαγωγών νοσούντων από κορονοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται και τα Νοσοκομεία της Λάρισας.

Οι εισαγωγές καθημερινά ανέρχονται σε διψήφιο νούμερο ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν σε μονοψήφιο. Χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έγιναν 14 εισαγωγές. Ανάλογος ήταν ο αριθμός και στο Γενικό Νοσοκομείο.

Αν και η κατάσταση στους θαλάμους νοσηλείας ατόμων με ήπια συμπτώματα είναι διαχειρίσιμη διαφορετική είναι στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Απόστολο Κομνό στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν αναπτυχθεί 34 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές μόλις οι 5 παραμένουν κενές. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πολίτες που νοσηλεύονται στις Μονάδες προέρχονται και από άλλες περιοχές, όπως η Λαμία όπου το νοσοκομείο δεν μπορεί να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες.

Οι ηλικίες όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ του Γ.Ν.Λ. είναι από 50 έως 80 ετών και ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Κομνός απέδωσε την αύξηση των εισαγωγών στην μη τήρηση των μέτρων -καθώς δεν αποφεύγονται από πολλούς οι κοινωνικές συναθροίσεις- και στην ενδοοικογενειακή διασπορά. Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή την στιγμή στα νοσοκομεία της Λάρισας νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες.

ert.gr