«Θέλουμε περισσότερη αστυνόμευση. Τα προβλήματα είναι γνωστά», επισήμαναν κάτοικοι της Νέας Σμύρνης κατά τη διάρκεια σύσκεψης (με τη συμμετοχή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας), που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του δημάρχου Λαρισαίων Απόστο- λου Καλογιάννη για την κατάσταση που επικρατεί στη συνοικία. 

Οι κάτοικοι ζήτησαν από τη δημοτική αρχή αλλά και από την Αστυνομία περισσότερη αστυνόμευση, καθώς όπως φέρεται να υποστήριξαν «η Αστυνομία περνά, βλέπει και γνωρίζει το πρόβλημα». Κάτοικοι κατήγγειλαν, σύμφωνα με πληροφορίες ότι «μας ζήτησαν χρήματα για προστασία. Να τους πληρώνουμε για να μην κάνουν καταστροφές».

 Άλλοι έκαναν λόγο για σκοπιμότητες, ότι δηλαδή οι φασαρίες, οι καταστροφές και οι ζημιές της δημοτικής αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας γίνονται με σκοπό «να μας διώξουν από τα σπίτια μας ή να τους παραχωρήσει το κράτος άλλες κατοικίες φυσικά δωρεάν». «Συμφωνήσαμε σε πρόγραμμα διαρκούς αστυνόμευσης στην περιοχή. Θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα, με μηνύσεις κατά όλων όσων ευθύνονται, καθώς η παραβατικότητα είναι ένα από τα καθημερινά προβλήματα της συνοικίας», δήλωσε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

Ελευθερία