Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τον Τάσο Τσιαπλέ και Ζήση Γκαραλιάκο, περιφερειακούς συμβούλους και τον Γιάννη Τσολάκη, διαμερισματικό σύμβουλο του 3ου  Διαμερίσματος, πραγματοποίησε περιοδεία σε καταστήματα της οδού  Βόλου. 

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας οι σύμβουλοι μοίρασαν ανακοινώσεις με την επερώτηση της ΛΑΣ Θεσσαλίας για το πρόβλημα της οδού Βόλου και  συνομίλησαν με καταστηματάρχες και κατοίκους. 

Οι σύμβουλοι ανέφεραν  ότι το μακροχρόνιο πρόβλημα της οδού Βόλου, που έχει στοιχήσει  με απώλειες ανθρώπινων ζωών, τραυματισμούς και υλικές ζημιές, δε λύνεται από ορισμένες επι μέρους παρεμβάσεις (διαγραμμίσεις, φανάρια, κυκλικοί κομβοι). 

Επισήμαναν τις  τεράστιες ευθύνες  των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, σε συνδυασμό με την άναρχη δόμηση και ανάπτυξη της περιοχής, του σχεδίου πόλης και των χρήσεων γης που διέπονται απ’ αυτό και που είναι προσαρμοσμένα στα συμφέροντα της επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας.

Επίσης τόνισαν ότι η μετατροπή της οδού Βόλου, σε δρόμου ήπιας κυκλοφορίας, δεν θα αποδώσει από μόνη της, αν δεν συνδεθεί με την κατασκευή του συνδετήριου δρόμου στο ύψος της Βιοκαρπέτ, που θα ενώνει την οδό Βόλου (έξω από τη Λάρισα), με την περιφερειακή Τρικάλων και την κατάργηση των διοδίων που αποτελούν την βασική αιτία που αναγκάζει τα βαρέα οχήματα να διέρχονται από την παλιά Ε.Ο Λάρισας – Βόλου.