Με κατεπείγουσα επιστολή της, η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί το σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας να έχουν σε ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση, στελεχωμένα χωματουργικά μηχανήματα και βυτιοφόρα οχήματα, από σήμερα  Πέμπτη 5-8-2021 και για το επόμενο τριήμερο, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που δημιουργούν συνθήκες έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, τμήμα της Μαγνησίας βρίσκεται αύριο Παρασκευή σε κατηγορία κινδύνου 5 Κόκκινου Συναγερμού και το μεγαλύτερο τμήμα της Θεσσαλίας στην Κατηγορία 4 Πολύ Υψηλού Κινδύνου πυρκαγιάς. 

Με την κατεπείγουσα επιστολή της, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί επίσης τους Δήμους που εδρεύουν στα πεδινά να μεριμνήσουν για τη στελέχωση γεωργικών ελκυστήρων – τρακτέρ για την πιθανή δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και την Ελληνική Αστυνομία να πυκνώσεις τις αμιγείς περιπόλους σε ευαίσθητες περιοχές, ιδιαίτερα τις επικίνδυνες ώρες 2μ.μ.- 8 μ.μ. με σκοπό την αποτροπή έναρξης πυρκαγιών και την εξέλιξή τους σε επικίνδυνες καταστάσεις.