Πέντε νέοι κυκλικοί κόμβοι θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες, σε «φορτωμένους» κυκλοφοριακά δρόμους της Λάρισας, με στόχο να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων.
Η δημοτική αρχή δίνει προτεραιότητα στην κατασκευή τους και για το λόγο αυτό συνάπτει πρωτόκολλο συνεργασίας με την «Εγνατία Οδό» η οποία θα αναλάβει την επίβλεψη των τεχνικών έργων.
«Συνεργαζόμαστε με την Εγνατία για να κερδίσουμε χρόνο. Η τεχνική υπηρεσία του δήμου δεν προλαβαίνει, επειδή τα έργα που δρομολογούνται στη Λάρισα είναι πάρα πολλά. Επειδή, ειδικά για τους κυκλικούς κόμβους δεν θέλουμε να καθυστερήσουμε, προχωρούμε σε αυτή τη συνεργασία, η οποία δεν θα κοστίσει στο δήμο περισσότερο από ότι αν παίρναμε μηχανικούς να επιβλέψουν» δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Γιώργος Σούλτης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων-Υποδομών του δήμου Λαρισαίων.
Οι πέντε κόμβοι που θα «βάζουν» τα οχήματα σε κυκλική τροχιά σε διασταυρώσεις μεγάλων δρόμων, με τη λειτουργία των φαναριών να καταργείται, θα γίνουν στη:
α) διασταύρωση Ηρώων Πολυτεχνείου και Φαρσάλων
β) Ηρώων Πολυτεχνείου και Αγιάς (ΑΤΑ)
γ) Λαγού και Ηρ.Πολυτεχνείου
δ) Σαρίμβεη και Καρδίτσης
ε) Φαρσάλων και Θεοφράστου (εκεί δεν υπάρχουν καν φανάρια)
Σύμφωνα με τον κ.Σούλτη, αν όλα «τρέξουν» όπως πρέπει τα έργα κατασκευής θα ξεκινήσουν αρχές του 2018 με στόχο την παράδοσή τους 1,5 χρόνο μετά. Να σημειωθεί ότι η κατασκευή των κόμβων θα γίνεται ταυτόχρονα στα πέντε σήμεια, ώστε να ολοκληρωθούν όλοι μάζι.

ert.gr