Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Φωτεινής Αγγέλη, «Μέλπω, ένα φιλί για το τέλος…» των εκδόσεων «Μάτι», την Πέμπτη, 24 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Πρόκειται για ένα βιβλίο, βασισμένο σε αληθινή ιστορία, στο οποίο κυριαρχούν θέματα κοινωνικά, ιστορικά, αισθηματικά, η πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το σωστό και το λάθος και η δύναμη της αγάπης, ως ηθικό ζητούμενο του ανθρώπου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας, Κατερίνα Χατζημαρκάκη, η γιατρός και συγγραφέας, Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου και η ίδια η συγγραφέας, ενώ συντονίζει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, Αργύρης Γιουρούκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά με έλεγχο στην πόρτα και με τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και για αυτό πρέπει να γίνεται κράτηση στο τηλέφωνο 6980606918. 

Ο Κοσμάς και η Ελεωνόρα γνωρίζονται κι ερωτεύονται παράφορα, κόντρα στον πόλεμο που μαίνεται γύρω τους. Πρώτα η Κατοχή κι έπειτα ο Εμφύλιος χαράζουν ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή τους, με τον Κοσμά να φτάνει στα πρόθυρα του αφανισμού.

Καρπός της αγάπης τους, ο μικρός Λουκάς, που ένα χρόνο μετά τη γέννησή του, αποφασίζουν να τον αφήσουν στο ορφανοτροφείο στα Γιάννενα, προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Όταν θα θελήσουν να κάνουν μια νέα αρχή όλοι μαζί, η είδηση ότι το ορφανοτροφείο καταστράφηκε από πυρκαγιά και τα ίχνη του Λουκά έχουν χαθεί θα ντύσουν στα μαύρα το ζευγάρι, που πια λογίζει τον γιο του για νεκρό, ξεσηκώνοντας θύελλα και παγωμάρα ανάμεσά τους. ​

Είκοσι χρόνια μετά ... Ο νεαρός φοιτητής της Νομικής, Λουκάς Πανταζής, επιστρέφει στο χωριό του πατέρα του, όπου γνωρίζει τη δεκαεπτάχρονη Μέλπω.

Οι δύο νέοι θα μοιραστούν έναν θυελλώδη έρωτα, σαρωτικό τόσο για την ψυχή όσο και για το σώμα τους, αλλά σύντομα θα βρεθούν μπλεγμένοι σ' ένα γαϊτανάκι μυστικών και προδοσίας.

Άραγε η βαθιά αγάπη που νιώθει ο ένας για τον άλλο θα μείνει αλώβητη ως το τέλος; Τέσσερις άνθρωποι χτυπημένοι από τη μοίρα και τη ζωή αφήνουν τα χνάρια τους σε μια μικρή περιοχή της Ελλάδας, πλέκοντας μια ιστορία που, με τα χρόνια, σα θρύλος, ψιθυρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, μεστή από έρωτα, αγάπη και θάρρος.