«Παράδοξες μνήμες» ο τίτλος του βιβλίου της συγγραφέως Μαρίας Αράπκουλε που παρουσιάστηκε το Σάββατο στο 1ο δημοτικό σχολείο Γιάννουλης σε πλήθος κόσμου.

Η συγγραφέας με περίτεχνο τρόπο ξεδιπλώνει μνήμες ανθρώπων από το 1932 έως το 1958. Πρόκειται για πραγματικές ιστορίες που βίωσαν άνθρωποι, οι οποίοι μετά τον ξεριζωμό τους από την Μικρά Ασία εκείνα τα πέτρινα χρόνια εγκαταστάθηκαν στην Γιάννουλη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δ/ντής του σχολείου Γκόλτσος Κωνσταντίνος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους συνεχάρη την συγγραφέα γι’ αυτή της την προσπάθεια ευχαριστώντας την για την επιλογή της να παρουσιάσει το βιβλίο της στον πιο φυσικό του χώρο το ίδιο το σχολείο, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία αυτού του τόπου και των κατοίκων του, τονίζοντας ότι το σχολείο είναι ανοικτό στους δημότες του και δεν θα μπορούσε παρά να δίνει βήμα σε ανθρώπους και φορείς της Γιάννουλης που προάγουν τον πολιτισμό.

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της ΕΛΟΣΥΛ Μπαρδάνη Δήμητρα η οποία εκθείασε την γραφίδα της συγγραφέως με την ευχή να συνεχίζει να γράφει.

Στη συνέχεια αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη, η συγγραφέας Κατερίνα Χατζημαρκάκη, η φιλόλογος ΜηχαηλιάναΤριανταφύλλουΚουλουψούζη και η κοινοτική σύμβουλος Εύα Κοφίνη οι οποίες συγκίνησαν με την αφήγησή τους το κοινό.

Η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Αράπκουλε μίλησε για το εγχείρημά της να μαζέψει τις «παράδοξες μνήμες» κατοίκων της Γιάννουλης όπως διασώθηκαν από τους παλαιότερους και να τις εκθέσει σε αυτό το βιβλίο, το οποίο αφιέρωσε στον παππού της Βαγγέλη Αράπκουλε, επίπονη δουλειά αρκετών χρόνων.

«Παράδοξες μνήμες» που όπως καταμαρτυρά η ίδια στο βιβλίο της, προσπαθεί να τις θωρακίσει απέναντι στην φθορά του χρόνου…

Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά αλλά και με δρώμενα (Μικρασιάτικα κάλαντα) οι μαθητές του Ε2 τμήματος του σχολείου ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, την επιμέλεια των οποίων είχε η μουσικός του σχολείου Πανταζή Πηνελόπη.

Επίσης τραγούδια απήγγειλε η χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης με την μαέστρο Τσερώνη Δήμητρα.

Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η εκπαιδευτικός του σχολείου Καραδόντου Μιρέλλα η οποία διάβασε χαιρετισμό του δασκάλου και συγγραφέα του σχολείου Βασίλη Καραβίδα που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Η συγγραφέας ευχαρίστησε στο τέλος τις οικογένειες που της έδωσαν φωτογραφίες αλλά και της εξιστόρησαν γεγονότα και συμβάντα, τους συντελεστές του βιβλίου, τους χορηγούς της εκδήλωσης και τους παρευρισκόμενους δημότες της Γιάννουλης που την τίμησαν με την παρουσία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό φέρνοντας μνήμες μιας άλλης εποχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εφημέριος της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης Κατρανίδης Ιωάννης, η δημοτική σύμβουλος Αράπκουλε Δέσποινα, ο δημοτικός σύμβουλος Μαμάκος Αθανάσιος, ο π. πρόεδρος της κοινότητας Φατούρας Κωνσταντίνος, ο κοινοτικός σύμβουλος Μπαράκος Κωνσταντίνος, ο εκπρόσωπος του περιφερειακού δ/ντή εκπαίδευσης συντονιστής ΠΕΚΕΣ Δαραράς Αναστάσιος, ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ Γιουρούκης Αργύρης, οι αιρετοί Σίμος Βασίλης και Τσιούλκας Χρήστος καθώς και πλήθος κατοίκων της Γιάννουλης.