Οι εκδόσεις Κέδρος, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων-Τεχνών Θεσσαλίας,  η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας και το Βιβλιοπωλείο Καλτσάς διοργανώνουν την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής «Γραβάτα δημοσίας αιδούς» του Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ιατρού ειδικού παθολόγου, την Πέμπτη 31 Μαϊου 2018 στις 8μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κ. Κούμας» (είσοδος από την πάροδο Μ. Χαδέλη, κάθετη της οδού Κούμα).
Πρόκειται για την ένατη ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή σε Ελλάδα και εξωτερικό και το δέκατο συνολικά βιβλίο του (εξέδωσε και μια ποιητική ανθολογία στα αγγλικά) με 52 ποιήματα που έγραψε την τελευταία επταετία 2010-2017.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σωτήρης Παστάκας (ποιητής, εκδότης του περιοδικού «Ποιείν»), Άγγελος Πετρουλάκης (ποιητής, δημοσιογράφος) και Θάνος Γώγος (ποιητής, εκδότης περιοδικού «Θράκα»).
Ποιήματα της συλλογής θα διαβάσουν: η Κατερίνα Χατζημαρκάκη (ηθοποιός, θεατρ. Συγγραφέας) και ο ίδιος ο ποιητής.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κων/νος Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων-Τεχνών Θεσσαλίας Αθανάσιος Καρατόλιας και η Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας Δήμητρα Μπαρδάνη.
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Αλέξης Καλέσης (δημοσιογράφος, Δρ. Συγκριτικής Γραμματολογίας). Η είσοδος είναι ελεύθερη.