Οι εκδόσεις "Ο Μωβ Σκίουρος"  παρουσιάζουν το βιβλίο της Λαρισαίας συγγραφέως Μαριάνθης Νταφούλη "Ίκλι Αβρίκ" την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 στις 21:00 στον κήπο του Κλίμαξ. 

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κωνσταντίνα Καρυδάκη, δημοσιογράφος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν μιλήσουν: ο Θανάσης Αραμπατζής, δημοσιογράφος-φιλόλογος, ο Θωμάς Παπαλιάγκας, δικηγόρος και η συγγραφέας.

Θα συνοδεύσουν μουσικά την εκδήλωση οι μουσικοί: Ρήγας Μακρόπουλος, Αποστόλης Κουνής, Θωμάς Παπαλιάγκας

Θα προβληθούν βίντεο των Ορέστη Καρλή, σκηνοθέτη και Ιωάννας Παρλάντζα, εκπαιδευτικού.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Κρυσταλλία Μακατού, φιλόλογος.

Φωτογραφικό υλικό: Φώτης Νατσιούλης, Ορέστης Καρλής, Βασίλης Μέλφος. 

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου) 

"Άμα το σκάει άνθρωπος πολύ το χαίρομαι. Όχι μόνο άμα το σκάει από φυλακή. Απ' όπου κι αν το σκάει. Άμα το σκας, πάει να πει φυλακή ήταν εκεί που ήσουν", λέει η γριά Ευδοκία στην Εύα, που σκαλίζει το παρελθόν για να μάθει την αλήθεια.​

Τι σχέση μπορεί να έχουν η απόδραση των 27 κομουνιστών απ' τις φυλακές των Βούρλων, τα μπουρδέλα και η μάχη της παράγκας στη Δραπετσώνα με μια χαμένη σαγιονάρα σ' ένα αγροτικό καμποχώρι κι έναν έρωτα που ξεκίνησε σαν πλάκα; Πώς ξεπληρώνει το χρέος μιας σωσμένης ζωής;​

Πού πάνε οι Τσιγγάνοι όταν φεύγουν και τι γεύση έχει μια μπίρα μετά την απόδραση; "Ο φόβος είναι καραμέλα. Κάποτε λειώνει στο στόμα. Κι είσαι έτοιμος τότε. Αν δεν είσαι, ζητάς και σου δίνουν κι άλλη. Δεν θέλω άλλη. Είμαι έτοιμη τώρα", λέει η Εύα. "Άμα αρχίσεις να σκάβεις την τρύπα είσαι ήδη έξω".​ Κελιά και μπούκες. Ίκλι αβρίκ, βγες έξω!