Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, και ώρα 19:00, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα, μια παρουσίαση αφιερωμένη στον φωτογράφο Fred Herzog (1930 – 2019)

Την παρουσίαση επιμελείται ο Ανδρέας Κατσάκος

Είσοδος Ελεύθερη

Ο Fred Herzog γεννήθηκε το 1930 στην Στουτγάρδη της Γερμανίας και πέρασε την παιδική ηλικία του στο Rottweil της Γερμανίας. Έχασε και τους δύο γονείς του κατά τη διάρκεια του πολέμου και αμέσως μετά, και το 1946 άρχισε να εργάζεται στο κατάστημα των παππούδων του.

Απογοητευμένος από τις καταστροφές του πολέμου και την κατάσταση στη Γερμανία, μετανάστευσε στον Καναδά το 1952 και εγκαταστάθηκε στο Βανκούβερ το 1953.

Τα επόμενα χρόνια ο Herzog άρχισε να μελετά περιοδικά φωτογραφίας ενώ παράλληλα εργαζόταν σε ατμόπλοια. Το 1957 προσλήφθηκε ως ιατρικός φωτογράφος στο St. Paul's Hospital.

Το 1961, έγινε επικεφαλής της Διεύθυνσης Φωτογραφίας / Κινηματογράφου στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επικοινωνιών της UBC και το 1970 διορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος.

Ο Herzog προσλήφθηκε επίσης ως ειδικός εκπαίδευσης στο Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Simon Fraser το 1967 και το 1969 έγινε καθηγητής στο Τμήμα Καλών Τεχνών του UBC.

Ο Herzog παράλληλα με την εργασία του αφιέρωνε τον ελεύθερό του χρόνο στην πόλη του Βανκούβερ την οποία φωτογράφιζε. Εστίαζε και κατέγραφε την καθημερινή ζωή, τις βιτρίνες των καταστημάτων, τις φωτισμένες με νέον προσόψεις των κτιρίων, τους ανθρώπους στις καθημερινές ασχολίες τους.

Αν και ο Fred Herzog φωτογράφιζε για δεκαετίες, παρέμεινε ουσιαστικά άγνωστος μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του εβδομήντα όταν η τεχνολογία της εκτύπωσης του επέτρεπε να κάνει εκτυπώσεις καθώς χρησιμοποιούσε έγχρωμο φιλμ Kodac hrome (φιλμ για έγχρωμες διαφάνειες).

Μια αναδρομική έκθεση, με τίτλο Fred Herzog: Vancouver Photographs, που πραγματοποιήθηκε στην Vancouver Art Gallery του Βανκούβερ το 2007 ήταν η πρώτη σημαντική αναγνώριση του έργου του Herzog.

Ο Herzog απεβίωσε στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 στην ηλικία των 88 ετών.