Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο – Γ.Ι Κατσίγρα, το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας παρουσιάζουν το βιβλίο της Μιράντας Σοφιανού και Φωτεινής Στεφανίδη “Η Προίκα”, καθώς και την Ποιητική Συλλογή της Μιράντας Σοφιανού “Το Νήμα Βαστάει Γερά” και “Φούγκα σε Χρώμα Κόκκινο”.
Τα βιβλία θα παρουσιάσουν οι: Ντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια Ιστορικού Μουσείου Ύδρας και Δανόπουλος Ευάγγελος, Αντιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος, Διοικητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 μ.μ στο χώρο της Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου.
Η Μιράντα Σοφιανού γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες από την Αρχαία Πέργαμο, όπου ο παππούς της Αριστόδημος Σοφιανός ήταν έφορος των αρχαιοτήτων της Ακρόπολης Περγάμου από το 1908 – 1914, αναγκάστηκε να φύγει για την Ελλάδα παίρνοντας την οικογένεια του αλλά και όλη την “προίκα” η οποία είναι ίσως και η μόνη που διασώθηκε. Η “προίκα” η τόσο σημαντική για την οικογένεια αλλά και για τη μικρή ιστορία, είχε την τύχη να την κάνει βιβλίο.